'Uit de oude doos'

 
In de rubriek 'Uit de oude doos' vindt u memorabele nieuwsberichten uit de geschiedenis van TV Sparta. De afgelopen jaren zijn vele unieke verhalen, herinneringen en foto-momenten vastgelegd door enthousiaste vrijwilligers. Uiteraard mogen deze mooie momenten niet vergeten worden. Onderstaand vindt u daarom een selectie van enkele unieke nieuwsberichten die gepubliceerd zijn voorafgaand aan de lancering van de nieuwe website aan het eind van 2017. Deze pagina zal nog aangevuld worden!
 
---
 
21-03-2017 - 80 jarige Tijmensen in finale voorjaarstoernooi

IMG_5794.jpg
 
Bij Tennisvereniging Sparta werden zondag 12 maart de finalewedstrijden afgewerkt van het 25e vroege voorjaarstoernooi, beter bekend als het Kamphorst Open Voorjaarstoernooi. En zoals beloofd werden de wedstrijden in het finale weekend gespeeld onder een strakke lentezon. Op zaterdag vonden de laatste poulewedstrijden plaats en werden enkele halve finalewedstrijden gespeeld. Langs de baan stond de firma Van Duinkerken Sports en Kamperen paraat om rackets te bespannen of van een nieuw gripje te voorzien en werd het aanwezige publiek getrakteerd op overheerlijke pannekoeken. Gedurende de 2 volle speelweken voorafgaand aan het finaleweekend werd er uitstekend voor de inwendige mens gezorgd door het Hapjesteam van de tennisvereniging. Uiteindelijk kende het toernooi met 200 deelnemers een hoog 'We komen volgend jaar zeker terug!!' gehalte.
 
De maar liefst 80 jarige Henk Tijmensen speelde samen met dochter Ilona de finale van de GD 8, echtgenote Joke speelde ook een finale met dezelfde dochter in de DD 8 terwijl later zoon Erik zijn HD finale won in de HD5 25+. Echte tennisfamilie! Daar zijn er veel van, maar om als 80 jarige een tennisfinale te spelen is toch wel bijzonder. Tijmensen weet nog niet van ophouden!
 
 
14-03-2017 - Geweldig Kamphorst Open Voorjaarstoernooi

 
Het Kamphorst Open Voorjaarstoernooi dat de afgelopen 14 dagen bij TV Sparta werd afgewerkt kende alleen maar winnaars. Tijdens de 25e editie werden er geen wedstrijden afgelast, was er weliswaar zo nu en dan veel wind en moest met name zondag 5 maart met een zuidwester gespeeld worden, er waren al met al alleen maar blije gezichten met een hoge waardering voor de organiserende Technische Commissie, de Kantinedienst, de Onderhouds Commissie, Kamphorst Bouwservice als Hoofdsponsor en uiteraard de overige sponsoren die zorgden voor een mooie prijzenpot voor toernooiwinnaars en de gelukkigen die YES!! konden roepen als het rad van avontuur het juiste nummer en de juiste kleur had opgeleverd. Het rad van avontuur was dit toernooi een plastic zak (niet eens een emmer!!) waarin honderden lootjes een goed heenkomen gezocht hadden. "Ja wij komen ook volgend jaar weer terug" hoorde ik uit vele monden, want dit toernooi is de IDEALE opmaat naar de KNLTB Voorjaarscompetitie die de eerste week van april weer van start gaat. Feitelijk betekent dit toernooi voor ons het definitieve einde van de winter: WE GAAN DE WEI WEER IN"
 
Ook de 2017 editie kende weer een ongekend hoog HAPJESTEAM gehalte want op welk moment je je ook op het park bevond, altijd was er wel iets lekkers te bikken, van heerlijke partysnacks en kippenvleugeltjes, tot sateetjes, ijsjes, spare-ribs, bratwursten en pannenkoeken aan toe. En daar hoefde je niet voor op het terras te zitten want ook de kijkers langs baan 3 in de dug-out of op de bankjes naast baan 4 werden het gehele toernooi ruimschoots bediend. Zo doen wij dat bij TV Sparta!! De pannenkoeken kwamen dit jaar van de firma Van Duinkerken die zaterdagmiddag 11 maart "live" langs de baan stond te goochelen met pannekoekendeeg, stroop en poedersuiker. Velen lieten tegelijkertijd een racket bespannen of kochten een racket, het nieuwste rokje of een mooie tennispolo.
 
Alsof het "de gewoonste zaak van de wereld" was werd het finaleweekend afgewerkt onder een stralende lentezon, slechts 1 of 2 keer in de 25 jarige historie van dit toernooi was het wat kil en druilerig. EN DUS een vol park, volle terrassen, een vol gazon, geweldige 3-setters, een perfecte sfeer-wat-wilt-u-nog meer.
 
Naast de Hoofdsponsor van de vereniging KAMPHORST BOUWSERVICE B.V. gaven ook dit jaar weer tal van kleinere sponsoren acte de présence en waren gulle gevers: Poeliersbedrijf RI-JO, Coava Nijkerk, Restaurant Prins Heerlijk, Cafetaria Walet, Restaurant Grand Café Het Regthuys, Keurslager Veenendaal Nijkerk, Restaurant De Dolle Joncker, Wok City Nijkerk, Chin.Indisch Restaurant Het Oosten, Restaurant Ancora, Van Duinkerken Sports en Kamperen, Eetcafé Old Niekark, Albert Heijn Nijkerk, Alberto's Italiaan, Brasserie Kase 10, Restaurant Grand Café Peacocks, De Nootzaak, Vishandel Wal-Vis, Mango Nijkerk, Simon Kroon Bloemen en Planten, Eight Food & Drinks, Primera Nijkerk.

Namens het bestuur dank ik alle betrokkenen, alle vrijwilligers, deelnemers, sponsoren en de trouwe kijkers voor inzet en aanwezigheid - en TOT IN 2018!! De honderden foto's werden dit jaar gemaakt door Gerrit van de Veen en op de finaledag door Fabian Boot. 
 
 
19-12-2016 - Sintertoss een succes!

IMG_1501kl.jpg
 
'Sinterklaas blijft toch in Nederland' Vrijdagavond 9 december rond de klok van 8 uur kwamen zo'n 17 tennissers en een verdwaalde rugbyspeler bijeen om de sint, twee pieten en één aspirant piet uit te zwaaien naar Spanje, Turkije of waar hij dan ook zijn woning heeft dezer dagen. In eerste instantie om beginnende tennissers de mogelijkheid te bieden Sinterklaas eens in het echt te zien en tweedens om samen met de harde kern van de club de rackets te kruisen en elkaar zo wat beter te leren kennen. Helaas was Sinterklaas niet aanwezig. P.A. Piet gaf aan dat de sint niet door de douane was gekomen en ter plekke is aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Blijkbaar waren er twijfels over de ware herkomst van de sint en zijn pieten, zijn er geen invoerrechten betaald over de cadeaus die ze hebben meegenomen vanuit een 'niet EU-land' en bleek in de vertrekhal onverhoopt een pakje te zijn vergeten door één van de pieten. Achtergelaten bagage, al dan niet mooi verpakt, blijkt een gevoelig onderwerp te zijn voor de Marechaussee tegenwoordig. Bij elkaar voldoende redenen om de goedheiligman aan te houden en zo snel mogelijk voor te leiden aan de rechter-commissaris.
 
Terwijl de sint in bewaring werd gesteld, werd er op de banen ondertussen uitstekend getennist en werden de deelnemers voortreffelijk verzorgd door de medewerkers van de vereniging. Ongelooflijk om te zien hoeveel pepernoten, chocoladeletters en speculaas er verorberd kan worden door een groep hongerige clubgenoten. Tussen de 3 verschillende en gemixte partijen door werd er ook nog eens getrakteerd op 'ontspannende' drankjes en een aantal borden vol bittergarnituur. Er zijn zelfs spelers gesignaleerd die met een handje hapjes (hey...ze moesten op he!) de baan opliepen en tussen de servicebeurten door snel nog even een mini frikadelletje probeerden soldaat te maken. Of dit binnen de etiquette valt zullen we voor nu even in het midden laten. Het was immers feest nietwaar? Dat het gezellig en succesvol was is af te leiden aan het feit dat er ter plekke een nieuw competitieteam is opgericht en dat er verschillende 'app-groepjes' zijn versmolten tot één geheel. M.a.w...het smaakt allemaal naar meer en we kunnen nu al niet wachten op de kerst of het nieuwe jaar...(hint?)Als laatste wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om Sabine van harte te feliciteren met haar inhuldiging als echte piet. Tijdens het Sint-event was ze, gezien haar gedeeltelijke schoorsteenvegen, waarschijnlijk een aspirant-piet. Haar taak vervulde zij met verve en omdat de sint en een aantal van zijn pieten de komende tijd achter tralies zitten ga ik er vanuit dat ze het aspirant piet-schap achter zich heeft gelaten en vanaf nu volledig geschminkt de tennisbaan op mag. Van harte Sabine! :)
 
 
16-11-2016 - Kampioenen bij Najaarscompetitie!

GD 11-17 kampioen naj comp03kl.jpg
 
De najaarscompetitie 2016 was opvallend te noemen. Allereerst vanwege de ongewone drukte op de vrijdagavond. Deze avond lijkt een nieuwe hype te worden onder competitietennissend Sparta. De afgelopen jaren groeide de belangstelling voor deze tennisavond wel een beetje, maar schijnbaar wilde iedereen zelf ervaren of het echt zo leuk was als de verhalen deden vermoeden. Maar liefst 11 teams gaven zich dit keer op om op vrijdagavond de tennisstrijd aan te gaan met tegenstanders (en soms zichzelf). En ondanks dat de drukte af en toe wat (korte) wachttijden en een enkele late avondpartij betekende (een paar keer werd de 23:00 grens overschreden), verliepen de avonden voorspoedig en bovenal gezellig! Een groot compliment aan de teams die zich keurig hielden aan het snel opgestelde baanschema en het bijbehorende “niet treuzelen, maar doorwerken”, en die er gezamenlijk voor zorgden dat hongerige en dorstige kelen tijdig werden voorzien van een gewenste versnapering. Ook op de zondagen was er competitietennis te zien bij Sparta. Onder regelmatig grote belangstelling speelde de jeugd hun competitie op deze dag. Fanatiek werd gestreden voor iedere bal en dat leverde mooie partijen op met vaak goed tennis!
 
Al met al dus een geslaagde najaarscompetitie, met als klap op de vuurpijl ook nog eens 2 kampioensteams, 1 op de vrijdag en 1 op de zondag. Vrijdagavond mochten de Dames Dubbel 17+ zich als kampioen van de 1e klasse kronen. Dit team speelt al vele jaren samen en dat was te zien aan de eindstand, waarin het team van aanvoerster Rowynn Marshall 4 punten voorsprong had op de nummer 2. Het team bestond verder uit Janieke van Arkel, Paula van den Brink, Rinske van Straalen, Bojanne, Else Wintermans en invalster Henriette van Malestein. En op zondag werd de Gemengd Dubbel 11 t/m 17 jaar kampioen in de 3e klasse, opnieuw een team dat al jaren samenspeelt. Dit team onder leiding van aanvoerster Diana Visser en met vaste krachten Dymar Evers, Maiko Kas, Mirte Wintermans en regelmatig invaller Jasper van den Broek had maar liefst 7 punten voorsprong op de nummer 2. Top gedaan!
 
 
07-09-2016 - Eerste familietoernooi een schot in de roos!

 
Zondag 4 september 2016 gaat de TV Sparta geschiedenisboeken in als de dag waarop 120 tennissers aan het eerste TV Sparta familietoernooi deelnamen. Maar liefst 60 koppels in combinaties van moeder en zoon, opa of oma met kleinzoon, kleindochter of achter-achterneefje, man en vrouw omdat de vrouw de man zo weinig ziet en ze eindelijk (!) een héle dag bij hem kan zijn.....neefje met nichtje, schoonzoon met dochter en enfin - alle combinaties die je maar kan verzinnen.....
 
Om 12.00 uur werd er afgetrapt met een warming-up op baan 7, waarna exact om 12.30 uur de eerste ballen over en tegen het net en binnen of net buiten de lijnen werden geslagen. Een vlekkeloze ofwel geöliede organisatie, minimaal 4 partijen verdeeld over 8 banen. Diverse  behendigheidsspellen naast de banen en een snelheidsmeter waarmee de snelheid van de service kon worden gemeten leukten het geheel op en tussen al die drukte door moesten barmedewerkers en de keukenbrigade alle zeilen bijzetten om het iedereen naar de zin te maken. De dag werd afgesloten met een geweldige barbeque...ga er maar aan staan 120 mensen op het eten en er zelf niets voor hoeven te doen!
 
De vereniging kan trots zijn op de Jeugdcommissie en de vele leden van TV Sparta die de helpende hand toe staken....zonder initiatief, creativiteit, zelfwerkzaamheid en enthousiasme gebeurt er niet veel op een vereniging.
 
Vrijwel zeker wordt dit evenement wegens het grote succes geprolongeerd. De intekenlijst zal in 2017 weer snel vol zijn. Een schot in de roos...alles is familie.....dat blijkt maar weer!
 
 
27-05-2016 - Led-verlichting banen in gebruik genomen!

foto 04.jpg
 
Donderdagavond 12 mei is bij TV Sparta de LED verlichting officieel in gebruik genomen. Voorzitter Sibert van Leeuwen vond het een tactisch moment om tijdens de grote bijeenkomst over de club-APP een kleine pauze in te lassen en de officiële handeling uit te voeren. Met het omdraaien van de schakelaar switchten de lampen zonder vertraging op volle  sterkte aan. Luid applaus klonk op de banen en in het clubhuis! Een gedenkwaardig moment op weg naar volledige duurzaamheid. Het projectteam Gerard Tijmense, Henk van Steeg en Gerrit van de Veen kregen als dank voor hun voorbereidende werk een vloeibare versnapering uitgereikt.
 
 
24-04-2016 - Aprilletje zo zoet...

 
Heeft nog we eens een witte hoed, April doet wat hij wil... om maar aan te geven dat het Hollandse echte voorjaar nog steeds moet beginnen! Dat merkten het zondag competitie jongensteam wel degelijk. Nienke Kas maakt deze prachtige shot op baan 1 met een dramatische wolkenlucht erboven in een prachtig ochtendlicht sneeuw/hagel op de grond, super shot!! Typisch Sparta o nie dan !
 
 
25-03-2016 - Oranje-Nassauschool wint schooltennistoernooi

_GVN0478.jpg
 
Tijdens het 22e schooltennistoernooi bij Tennisvereniging Sparta, streden zes scholen verdeeld over elf teams om de titel. Met af en toe wat zon gingen de 66 leerlingen de strijd met elkaar aan. Na 512 games die in de twee poules gespeeld werden, waren de halve finalisten bekend. Hierbij waren beide teams van de Rehobothschool en Oranje Nassausschool de beste en die gingen door naar de halve finales.
 
In de halve finales moesten de scholen het eerst tegen elkaar opnemen. Dus het was al zeker dat de Oranje Nassauschool tegen de Rehobothschool moest in de finale. Tijdens deze finale was het vooral spannend wie de derde plaats zou veroveren. Hier wist Rehoboth 2 op het totaal aantal gewonnen games te winnen van O.N.S. 2.
 
O.N.S 1 won de strijd tegen Reheboth 1 en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Wanneer ze deze volgend jaar ook winnen mogen ze deze beker een mooi plekje in het schoolgebouw geven. Het was weer een geslaagde dag met veel mooi tennis en aanmoedigingen. Daarom bedanken wij iedereen voor de deelname en alle vrijwilligers die hun beste beentje voor hebben gezet!
 
 
10-01-2016 - Geweldig leuk en goed bezocht Nieuwjaarsbal

_GVN7270.jpg
 
Met groot genoegen kijk ik terug op de mooie opkomst bij het 5e achtereenvolgende Nieuwjaarsbal bij onze vereniging, met naar schatting een 40-50 tal enthousiaste tennissers en nog een 30-tal leden die "gewoon" en "als vanzelf" naar de Catsburcht getrokken werden omdat het nou eenmaal hun tweede thuis is (...). Verrassend was dit jaar ook weer het grote aantal jeugdspelers die met elkaar of samen met de ouderen zorgden voor een heel leuk sfeertje, zowel op de banen als na afloop in de kantine...
 
...en het bestuur is ook dit jaar weer grote dank verschuldigd aan de organisatoren van de toss (Jan van de Bunt, Geurie Berlang, Joke Tijmensen en Wil van 't Hof) die zich ook nog eens het vuur onder de sloffen vandaan liepen met de verzorging van de vele hapjes, de kipvleugeltjes en andere lekkernijen, met assistentie van Jan van 't Hof en Henk Tijmensen, aan een vlotlopende kantinedienst en uiteraard aan Geerten Zoetelief cs die voor heerlijke witte en rosé bubbles had gezorgd.
 
De toast werd uitgebracht op een geweldig nieuw tennisjaar, met mogelijk grote stappen op weg naar verduurzaming van de vereniging, de introductie van de KNLTB Club-App, een familiedag, een ledenwerfactie en voorts alle vaste agendapunten die ook in 2016 weer terugkeren.

Een kort woordje was er voor de onlangs overleden en zaterdag begraven Henk Brinkman, die als journalist en redacteur van de Stad Nijkerk veel voor onze vereniging heeft gedaan. Een hart onder de riem was en is er voor de ernstig zieken en geblesseerden onder onze leden en voor hen die het thuis moeilijk hebben en vaak niet aan tennissen toekomen.
 
 
31-10-2015 - Halloween tennismiddag

_GVN4391.jpg
 
Door het schitterend weer was het een kleurrijk schouwspel, tennissende theaterstukken in prachtige H'ween outfits... serveren met een pij aan: een beetje lastig of met een heksenjurk met te grote rode pruik en wrattenneus half voor je ogen... peentjes zweten, of de beul die zijn zeis op de rug had gebonden...vreselijke open wonden, bloederige littekens. Gelukkig hadden we aan de churchyard een rustig publiek, die keken door een kier naar de wedstrijden...de heksensoep stond al lekker te pruttelen voor vanavond waar onder meer natuurlijk de zwarte spaghetti niet op het menu zal ontbreken! Jammer dat het net geen volle maan is anders hadden de wolven bij het diner vanavond aangeschoven, dat wordt nog wat, huiveringwekkend...
 
 
30-07-2015 - Jeugdkamp weer erg leuk-vermoeiend

 
3 & 4 juli was een datum waar veel jeugdleden weer naar uitkeken, want dat betekende het kamp met T.V. Sparta. Een kamp dat er dit jaar iets anders uit zag dan de vorige kampen, maar het was er weer één om niet te vergeten! Vrijdag 3 juli aan het eind van de middag begon het kamp met een lekker avondmaal. De patat en broodjes knakworst gingen er goed in bij de jeugd. Vervolgens werd met goed gevulde magen in zes groepen op zoek gegaan naar twaalf vossen in het centrum van Nijkerk. Er waren begeleiders verkleed als duivenmelker, maar ook  Elvis Presley (door René Ordeman) was te vinden. Meneer Presley bleek lastig vindbaar, aangezien hij goed verdekt stond opgesteld in muziekwinkel Verhoog. 

Toch kregen de teams het voor elkaar binnen een uur alle vossen te vinden, waarna iedereen een lekker softijsje verdiend had. Op Sparta was het vervolgens tijd om een balletje te slaan of werd gekozen om het watergevecht af te ronden wat vóór de patat en broodjes knakworst al begonnen was. Daarnaast kon ook genoten worden van lekkere gerookte kip en van plaatselijk muzikaal karaoke talent. Vooral de begeleiders lieten van zich horen.
 
Later op de avond verlieten de meeste JC-leden het gezellige kamp voor een gezonde nachtrust, waar de jeugd zelf natuurlijk geen oor naar had. Zij wilden zo lang mogelijk wakker blijven. En dit probeerden ze dan ook met karaoke, filmpjes kijken, tennissen in het donker met behulp van een zaklamp of gewoon door met elkaar te keten op de tennisbaan. Naast dat, hebben een paar jeugdleden de kans gegrepen om een keer op de tennisbaan te slapen. Een echte tennisser wil natuurlijk dag en nacht op de tennisbaan zijn. 

De meeste jeugd heeft de zon zien opkomen, maar daarna ging bij hunzelf snel het licht uit en vielen ze in slaap totdat het tijd was voor het ontbijt. Met zijn allen kon er buiten heerlijk ontbeten worden en werd de eigen lunch voorbereid die bij het klimbos in Ermelo hard nodig was. Met een karavaan van auto’s ging de jeugd vervolgens op stap. Sommigen gebruikten de rit om nog even te rusten en een dutje te doen. Want met deze warmte was het zwaar werken om in de lucht te blijven. Na een kleine instructie en oefenrondje mocht iedereen hun eigen gang gaan. Er was voor ieder wat wils; van kinderroute die 1,80m hoog was tot de zwaarste route van Nederland waarbij je 9m in de hoogte slingert. De mensen die beneden rond liepen moesten oppassen voor een plaatselijke regenbui, vanwege de hoeveelheid  lichaamsvocht dat verloren ging. Het verloren lichaamsvocht werd echter weer goed aangevuld door de zogenaamde grondtroepen die flesjes water richting de klimmers gooiden.   

Na drie uur klimmen ging de kolonne weer naar huis om opgehaald te worden door de ouders, die vervolgens konden genieten van een vrije avond. En misschien wel twee avonden, aangezien de meesten meteen naar bed gingen om de verloren uurtjes slaap in te halen. Samengevat was het weer een super kamp. Wij willen iedereen bedanken voor hun inzet; in het bijzonder Peet's Kledingverhuur en Verhoog Muziek die hun kleding en winkel beschikbaar stelden voor de vossenjacht. Daarnaast natuurlijk alle jeugdleden die dit kamp mogelijk maken en de bijhorende begeleiding. Met zo’n succesvol kamp, durven wij met zekerheid te zeggen dat er in 2016 ook een kamp zal plaatsvinden. Stiekem heb ik er alweer zin in!
 
 
20-03-2015 - Coniferen on the road

 
Bij een van onze leden aan het Van Reenenpark ging de tuin op de schop en hoe... alles de container in wat niet meer oogde in het nieuwe plan van aanpak. Gelukkig was snel actie ondernomen om zo'n 15 stuks te redden van een groen destructie bedrijf en ging onze voorzitter samen met de vice voorzitter per auto en aanhanger op pad om deze een second life te geven op ons mooie en nu nog mooiere park. De koni-veren van de aanhanger hebben het gehouden gelukkig en de boompjes zijn afgelopen zaterdag achter baan 5 en 6 voor de geluidswal neergezet. Hoewel het nog even duurt voordat zij de noodzakelijke luwte gaan brengen, zijn we er nu al blij mee!
 
 
18-11-2014 - Bijzonder geslaagd Matchpoint Toernooi

_DSC3586.jpg
 
Op zaterdag 15 november was er weer een ouderwets gezellig matchpoint toernooi. Met zo’n 50 deelnemers was het lekker druk. Rond 2 uur werd er begonnen met dit dubbeltoernooi waar toch wel een aantal verrassende combinaties aan deelnamen. Alles en iedereen speelde door elkaar, DD's tegen GD's, HD's tegen DD's en zo verder. "Gezelligheid staat voorop" opende Jannie Ordeman dit tennisbal. Er waren 6 banen in gebruik voor de wedstrijden, die 25 minuten duurden. Tussen de wedstrijden door had je dan even de tijd om op adem te komen, de bardienst (bedankt, want jullie hadden het beoorlijk druk) bezig te houden en/of gezellig wat bij te praten.
 
Rond 7 uur was het etenstijd en konden de deelnemers zich te goed doen aan verschillende soorten stamppot. Bertus had dit, samen met zijn zoons Rolf en Jos,  weer voortreffelijk verzorgd en binnen een uur was er dan ook niets meer over. Daarna was er nog een verloting met vele mooie prijzen. Er werd zelfs een “WEEKEND” verloot...... Van alle deelnemende koppels is ook een foto gemaakt. Men moest zo gek mogelijk op de foto zien te komen en dat is verscheidene mensen goed gelukt. (zie de fotopagina)Door de supersnelle fotoservice van Vincent was het mogelijk de foto’s direct na de verloting uit te delen.
 
De toernooien bij Sparta zijn altijd heel gezellig. Op de baan wordt voor ieder punt gestreden, maar het hoofddoel van dit toernooi is toch een mooie plek aan tafel en niet op het erepodium......Daarmee is het matchpoint toernooi een goede afwisseling tussen alle meer "prestatiegerichte" toernooien. 
 
 
16-08-2014 - Graffiti kunstenaars aan de slag

_GVN4804.JPG
 
Het oefenbaantje naast bij het clubgebouw zal nooit meer de aanblik van vroeger hebben... Deze hoek die ook een visitekaartje van de club is, werd al sinds heugenis ontsierd door aan het hek hangende reclameborden. Ook sprak de ruimte niet meer aan bij de jeugdige spelers. Het bestuur heeft dan ook besloten om dit gedeelte van het park een facelift te geven. De borden worden verwijderd en de muren worden door twee vakmensen onder handen genomen. Daniel van de Haterd en Bob van de Veen zijn daar afgelopen vrijdag begonnen en de korte muur laat al duidelijk de professionele uitstraling naar buiten zien.
 
 
29-06-2014 - Oorverdovende stilte op de banen...

20140713_135400.jpg
 
Geerten Zoetelief was getuige van gevederd bezoek aan ons park. Nu vliegt daar wel meer voorbij, maar in deze periode van tropische hitte waarbij alle mussen van het dak waren gevallen (wat een zooitje) was dit toch bijzonder, 'duif is doood' zei Toon Hermans in zijn beroemde conference, maar deze (nog) niet. Na een fraaie scheervlucht  over de baan landde hij met precisie op het net, doe dat eens na. Keek rond en zag dat het in orde was op het park, alles lag eer keurig bij, was het een KNLTB-drone misschien? Toen Geerten hem als echte 'struukduker' hem had geplaat en naar zijn pasje vroeg smeerde hij hem... Zo houdt de bond het eea in de gaten dus, maar goed dat het park elektronisch is beschermd, of moet er ook nog een groot net over de banen?
 
 
22-05-2014 - Zomeren bij Sparta

 
Met dit prachtige weer (en wanneer niet) is het genieten op het terras bij TV Sparta! De competitie loopt op zijn eind, vakanties voor de boeg... Even napraten over de wedstrijd, koppie koffie en wat lekkers, je hoeft er niet voor naar het Plein. Prachtige tuinsets en windschermen langs het hele gebouw, stak blauwe lucht en vrolijk wapperende parasols. huiselijker kan haast niet, o kijk Johan Kok maait het gras, de geur waait deze kant op, vogelgefluit niet van de lucht. Tja zomaar een momentje echt TV Sparta!
 
 
23-06-2013 - Primeur: dames t/m 17 Gelders Kampioen!!!

 
Op zaterdag 22 juni heeft het meisjes t/m 17 op de zaterdag, het Gelderse kampioenschap binnen gehaald. Voor het behalen van deze geweldige prestatie, moesten Rowynn Marshall, Paula van den Brink, Janieke van Arkel, Rinske van Straalen, Bojanne en Else Wintermans eerst winnaar worden van de poule en door de kwart en halve finale komen. Op de finaledag wist Sparta 1, Duiven 1 te verslaan met een ongekende uitslag van 6-0.
 
Om 7:00 stond de versierde spelersbus, met posters van de spelers op het raam al klaar om te vertrekken. Met deze zes spelers en 24 supporters , ging de bus naar de Winterswijkse Tennisclub. Daar eenmaal aangekomen, was het wachten op de wedstrijden die er gespeeld moesten worden. De dag begon grauwig, maar naar net toen de eerste wedstrijden begonnen kwam de zon ook tevoorschijn. Rinske en Janieke waren de eerste twee meiden die de baan op moesten en zorgden ook voor de eerste twee punten. Daarna was het tijd voor Bojanne en Paula. Ze hadden alle twee al een set gewonnen. Paula was de eerste van de twee die het derde punt binnen haalde en het publiek ging uit zijn dak. Want met 3 punten en 7 sets kon de tegenstander ons niet meer inhalen. Kort daarna zorgde Bojanne voor de 4-0. Nu konden Rinkse met Else en Rowynn met Bojanne rustig de dubbels gaan spelen. Deze werden ook gewonnen door Sparta en was er geen twijfel meer mogelijk dat zij de terechte kampioenen zijn. 
 
Tijdens de prijsuitreiking kregen de meiden allemaal een beker en een certificaat die later in de hal van het clubhuis te bewonderen zal zijn. 
Op de terugweg  was het feest geblazen in de bus en stonden al verschillende ouders te wachten bij Sparta. Daar kregen ze een warm onthaal van de mensen die er helaas niet bij konden zijn. In de Catsburgt ging de huldiging verder… 

Als eerste werden Leslie en Vincent bedankt voor hun steun tijdens de finale. Daarna was het tijd voor de Sibert om namens het bestuur de meiden te huldigen. Met een mooie toespraak en een bloemetje was het tijd om de champagneflessen te openen. Met zijn zessen op rij was het een wedstrijd wie het verste kon schieten. Tot slot werd de hele competitie rusten/feestend doorgenomen met een vette hap en een drankje. Ik denk dat ik namens iedereen het bestuur, Jeugdcommissie, NDO, ouders en alle supporters, kan bedanken voor hun steun en inzet, die deze geweldige prestatie mogelijk heeft gemaakt.
 
 
01-03-2013 - Kantine in Nijkerk 600 stijl!

 
Speciaal voor het Drie Poorten Toernooi zijn weer velen druk geweest met het versieren van de kantine. Dat Nijkerk 600 jaar geleden zijn stadsrechten kreeg wordt dan ook overal gevierd. Geweldig dat Henk en Joke Tijmensen, Hennie van Dasselaar Gerrie van de Pol en Anja van Loenen hierop inspeelden en een sfeervol geheel hebben neergezet inclusief een ridder met harnas en natuurlijk tennisracket, ja zelfs toen al... Oude gebruiksvoorwerpen komen weeer tot leven dankzij een stukje huisvlijt van Henk, zoals een oude waterpomp (er komt geen bier uit) en bietensnijmachine. Op foto's staan Spartaleden in historische kostuums als u raad wie het zijn wint u een prijs...Ga het dus bekijken en geniet van de wedstrijden!
 
 
08-10-2012 - Spetterende Dankjewel Avond

_GVN8604.jpg
 
Niet geheel onverwacht was De Catsburcht vrijdagavond overladen met vrijwilligers van TV Sparta en een aantal 'speciale genodigden'. In de jaarlijkse toespraak is  aangegeven dat de afwezigheid van ernstig zieke vrijwilligers een groot gemis is op een avond als deze en dat waar maar enigszins mogelijk is de Lief & Leed Commissie en het bestuur altijd aandacht aan hen zullen blijven schenken.
 
Niet minder dan 120 gasten hadden we aan tafel en het was ook dit jaar weer Bokkers Catering die voor een geweldig buffet had gezorgd. De Chef Kok van Brasserie en Zalencentrum De Catsburcht, Geerten Zoetelief, had zijn zinnen op een Tapas buffet gezet en hij kreeg van iedereen de handen op elkaar voor dit geweldige idee. De avond werd ook dit jaar weer muzikaal begeleid door Shantikoor Het Roer Om uit Barneveld. Zij waren er in 2010 ook al eens en kwamen op veler verzoek in 2012 terug. 'Als jullie weer een harinkje klaarzetten dan komen we zeker' had Wim vd Kamp ons ingefluisterd. Dat het in 2010 zo geslaagd was ging als een lopend vuurtje door de koor-gelederen want bleeft de teller in 2010 op zo'n 40 koorleden steken, dit jaar moeten het er ver boven de 50 of zelfs 60 geweest zijn. Tel die op bij de 120 genodigden en inderdaad: VOLLE BAK maar juist daarom des te gezelliger.......
 
De bardienst onder leiding van Ria van 't Veld deed het geweldig, zij werd geholpen door Thea Bouw die het een héél bijzondere kantinedienst vond en op het drukste deel van de avond werden zij door Erik van den Bergbijgestaan. Als altijd werden de foto's gemaakt door Gerrit van de Veen. Het bestuur van onze schitterende vereniging heeft ook dit jaar weer genoten van zoveel blije gezichten tijdens de vrijwilligersavond en is alle vrijwilligers die zoveel honderden uren per jaar in de club steken heel dankbaar. Tot volgend jaar maar weer!!
 
 
18-08-2012 - Chicken Tonight

 
Tijdens een zwoele dinsdagavond zaten de Spartanen heerlijk na te genieten op het terras... dat je na een paar biertjes het soms niet meer zo scherp ziet is bekend. Even in de ogen wrijven dus, wie komt er het terras op, een witte kip... (Enkele dames kregen spontaan kippenvel). Ze inspecteert al tokkend het terras en kantine. Dat stuitte ons tegen de (kippen)borst en dwongen haar het pand via de terrasdeur te verlaten. Weer buiten springt zowaar bij de klanten op schoot! Een kippenpootje is lekker op zijn tijd, maar een hele zo laat op de avond is te veel van het goede. Ze had het prima naar de zin en besloot een tukkie te gaan doen op de terrastafel... Kip het meest veelzijdige stukje...
 
 
15-04-2012 - Nieuw buitenmeubilair van fa. Kamphorst

_GVN9397.jpg
 
Weer lekker buiten zitten bij TVSparta... dat was een lumineus idee van Gert Kamphorst! Maar dan wel op nieuwe banken natuurlijk. In hun bedrijf werden drie nieuwe 'campingtafels' gefabriceerd en de houten zitbanken langs de banen gedemonteerd, opnieuw geschaafd en hersteld. Daarna weer monteren, let u op onderstaande foto, links de bank na de renovatie en rechts ervoor, kwaliteit dus!
 
 
27-03-2012 - Oude rotten stoppen...

 
Proost!! dat was genieten op het terras bij Sparta... zeker na gedane arbeid. Dan bedoelen we niet alleen het traditionele partijtje op de donderdagmiddag, maar hier werd een periode afgesloten die terugging naar het begin van het bestaan van TVSparta. V.l.n.r. Eef Guliker, Henk van Essen en Gijs van de Mheen, samen goed voor 239 manjaren waarvan 75 bij Sparta... Het feit dat de banen er door al die jaren er zo goed bijgelegen hebben is voor een groot deel te danken aan deze drie kanjers van vrijwilligers. Hoeveel maal ze hun rondjes met de veegwagen hebben gereden is niet meer na te gaan, maar de kwaliteit van het werk spreekt boekdelen, slecht onderhoud: dan ook grotere slijtage en onvoorziene hoge kosten voor de vereniging. Mannen jullie deden het zelfs met plezier, waar moeten we een beter voorbeeld vandaan halen dan jullie, geweldig bedankt voor al die jaren als vrijwilliger, hoop dat jullie nog lang op de baan met tennissen aanwezig zullen zijn!
 
En het andere goede nieuws dat hier direct bij aansluit is dat de groep mannen te weten: Gijs van de Tweel, Bert Meskes, Martin Zwetsloot, Roelof Knikker en Dick Vermeulen dit fantastische trio naadloos gaan opvolgen. Vacature direct ingevuld zonder poespas, mensen hier worden we blij van, laat het aanstekelijk werken en help de vereniging met het vullen van de vele vacatures, een mailtje naar [email protected] is voldoende (er is altijd iets te vinden voor u!).
 
 
06-02-2012 - Sneeuw meester in 2 uur!

 
Vanmorgen werd er weer een sterk staaltje van handen uit de mouwen ten toon gespreid: maar liefst 15 supervrijwilligers  gewapend met schuivers en bezems waren van de partij om de gevallen sneeuw te lijf te gaan. Zelfs groot materieel was aangerukt: Martien Bouw met zijn bedrijfs -quad annex sneeuwruimer! Hierdoor was het mogelijk 90% van de sneeuwlaag zonder veel moeite langs de kant te kwakken, maar voor de rest was spierkracht de enige remedie. Precies om het goede moment kwam Sibert halverwege de morgen met warme worst en saucijzebroodjes... dat ging er met een bak koffie uitstekend in. Daarna was niemand meer te houden, om 1200 kon het sein 'sneeuw meester' gegeven worden. sMiddags is er alweer getennist, de banen liggen er als nieuw bij... echt klasse, mensen!!!!
 
 
01-11-2011 - Uiterst gezellige vrijwilligersavond!
 
_GVN1544.jpg
 
Vrijdagavond 28 okt werd de jaarlijkse vrijwilligersavond gehouden. Het werd een zaal vol de stoelen konden bijna niet aangesleept worden. Fantastisch was het Italiaanse buffet van Peter Bokkers,  door later op de avond gevolgd door ijs en toetjes waar je de vingers bij op at...Er kon gezellig geleuterd worden en de aanwezigen werden kostelijk vermaakt door de zanggroep de BOA's uit Amersfoort. Fester Bos nam afscheid na 'eeuwen van vrijwilligerschap' bij de vereniging en werd door Sibert van Leeuwen in de bloemen gezet. De kleinere uurtjes werden door onze DJ Gert opgeluisterd. De bardames Ria, Sanne en Jessica hadden het lekker druk. Toen Sibert de volgende ochtend 'vroeg' polshoogte kwam nemen was alles weer blinkend schoon gemaakt door ons geweldige damesschoonmaakteam, bravo!!!!
 
 
31-05-2011 - De Sjonnies weer daverend!

 
Het was weer een behoorlijk volle kantine zaterdagavond, veel van de competititespelers waren aanwezig voor een gezellige avond ter afsluiting van de competite. Na de openingswoorden van Ton de Leeuw den Bouter wist Gerard Tijmense te vertellen dat niet iedereen kampioen geworden was maar dat er toch een aantal teams wel de hoofdprijs gewonnen hadden...(we komen daar in latere berichtgeving op terug.) Met een voortreffelijke Indische maaltijd van restaurant Het Oosten had iedereen het prima naar zijn zin. Een flitsend optreden van de Sjonnies, in idem dito outfit, maakten het compleet. De beentjes van de vloer en inhaken geblazen... Dat ene J.W.K. zijn ondergoed in de vlaggenmast terugvond was een detail waarover we u niet verder in kunnen lichten...
 
 
30-03-2011 - Vreemde vogels bij Sparta

 
Werden we dinsdagavond rond 2200 uur op baan 8 tweemaal verrast door een geluidloos laagzwevende kerkuil met zijn prachtig witte gezicht, woensdagmorgen was het de beurt aan een ooievaar die polshoogte kwam nemen boven op de lichtmast bij baan 4. In het buitenland vooral zie je ze veelal in hoogspanningsmasten hun nest bouwen, dus wie weet is dit een mooie plaats voor nakomelingen...wel even opletten voor brandgevaar als 's avonds de lampen branden! (Lies Diemel bedankt voor de tip!)
 
 
04-10-2010 - Weer een nieuw dak ...
 
_GVN0376.jpg
 
Voor de zoveelste maal ging het dak er weer af, nu tijdens de vrijwilligersavond van vrijdag 1-10! Flinke drukte, warm en koud buffet, maar het optreden van het Barneveldse Chantykoor Het Roer Om sloeg alles... tijdens hun twee optredens kregen ze niet alleen de handen op elkaar, de voeten ging ook van de vloer! Een kleine 40 man en een vrouwelijke dirigent brachten een compleet zeemans repertoire, van 'klokken van Arnemuiden' t/m 'zorrug dat je erbij komt bij de marine'. In de pauze werd van Guus Stheins als voorzitter van de JC afscheid genomen. Na het tweede optreden was er nog een feestelijk ijsbuffet en daarna toverden diskjockey AlbertJan en Gerda onder het gezellig napraten de ene na de andere tophit uit hun laptop... Een geslaagde avond al met al, kijk nog even bij de foto's, kom je weer even in de sfeer! 
 
 
02-06-2010 - Het dak gaat eraf...

 
...dat zeiden Nico Fiegen en Tyno Koelewijn me toen ik ze vriendelijk verzocht had een optreden te verzorgen voor de Slotavond van de KNLTB Voorjaars Competitie. Zaterdagavond 29 mei was het zover....en ze kregen gelijk: Even na 10.00 uur 's avonds stond de kantine van TV Sparta op haar grondvesten te trillen toen de Toppers het podium betraden. Tyno en Pim Koelwijn, Nico Fiegen en Wim van Slooten wisten in No-Time de bijna 100 aanwezigen van hun stoel te krijgen. Het was één grote polonaise 'van achter naar voor en van links naar rechts' gelardeerd met 'WE are the champions' (dat we er daar dit jaar maar 3 van hadden mocht de pret niet drukken, je kunt tenslotte niet elk jaar de beste zijn!!!)
 
... en dat alles gebeurde nadat Ton de Leeuw den Bouter voor de competitieteams een heerlijk Chinees Buffet had klaargezet. Een 'slotavond voor de competitie' is een relatief nieuw begrip voor de Spartanen. Als ik mijn oor goed te luisteren heb gelegd is het zeker voor herhaling vatbaar. Alleen maar positieve geluiden en dat voelt goed. Nog altijd zijn een aantal teams niet uitgestreden, zondagmorgen moesten er nog heel wat teams aan de bak. Ton's verzoek om het niet te laat te maken en de boel netjes achter te laten was niet aan dovemansoren gericht en zodoende waren op de vroege zondagmorgen een dweiltje en een bezem van Gerard Tijmense voldoende om ons park en clubhuis weer 'competitiegereed' te maken. Driewerf hoera en complimenten dus voor alle deelnemers maar zeker ook voor de organisatoren: Ton en Gerard. Harry van 't Veld maakte de foto's.
 
 
24-11-2009 - Na(ar) de bliksem...
 
355.jpg
 
Maandagavond rond een uur of half zeven schrok Nijkerk op door een flits en gelijk gevolgd door een enorme klap...Ingegeslagen dichtbij zeg je dan, intussen was de hele wijk rondom de tennisbaan donker. Nadat de bewoners de aardlek hadden omgezet, scheen de schade mee te vallen. Behalve bij ons op het park...de bliksem sloeg in in een van de lichtmasten bij baan zes. Trainer en meerdere lessers waren hevig geschrokken, maar gelukkig geen persoonlijke ongelukken. In het clubgebouw echter was de meterkast een ravage: bedrading, modems uit elkaar geslagen en zwart verbrand... De nieuwe kassa stuk, alsmede afhangbord en bijbehorende computer. Geluidsinstallatie, telefooncentale, baanverlichting 6 en wellicht ook de grondkabel. De PTT komt woensdagmiddag de bekabeling enz vervangen. Een geluk dat er geen brand was uitgebroken in de meterkast waar ook spullen waren opgeslagen.... Chris Teunissen (gelukkig ex PTT technicus...) en Harry van 't Veld hebben de schade al in kaart gebracht en kassa op korte termijn weten te vervangen. Hierdoor kunnen we gelukkig gericht en doeltreffend aktie ondernemen!
 
 
14-10-2009 - Enthousiaste vrijwilligersavond

_GVN3271.jpg
 
Vrijdagavond 9 oktober was een van de belangrijkste momenten van het clubjaar: alle vrijwilligers waren uitgenodigd en werden in het zonnetje gezet door ondermeer secretaris Sibert van Leeuwen. Zij zijn namelijk het smeermiddel van de vereniging. Velen al vele, vele jaren, zonder morren en het liefst onopvallend. Er was een heel grote opkomst, er werd gezellig met elkaar gebabbeld en natuurlijk gegeten! Peter Bokkers verzorgde namelijk een fantastisch chinees buffet. Hierna brachten de meiden van Joekbox de gezelligheid tot een hoogtepunt, karaoke met begeleiding van Spartanen op allerlei soorten "muziekinstrumenten". Toen de "rust" was weer gekeerd kwam Peter weer om de hoek om 2200 uur met een fantastisch ijs en pudding arrangement met brandend vuurwerk, waar een ieder de nog aanwezige vingers bij op at! Grote klapper op het eind: het optreden der Schijnheiligen. Een totale verrassing opgevoerd door leden van de vereniging (!).Na een intro van inkeer en devotie werd er een vrolijk Spartalied opgevoerd en ter danse gebracht, u begrijpt iedereen uit de bol!!
 
 
25-09-2009 - En wég zijn ze, die lekkere lage zitjes........

 
Toen ik pakweg 10 jaar geleden de nieuwe kantine voor het eerst betrad, kon ik mijn ogen niet geloven. De vorm van het gebouw, de schitterende bar, het "panorama uitzicht" en dan.....het meubilair. "Daar was goed over nagedacht", zei Tiny de Bruin mij gisteren. Van de Hoge Bar naar de (iets lager) Hoge Tafels naar (weer iets lager) de lage zitjes. Inmiddels is een aantal stoelen er slecht aan toe en is er binnen het bestuur en de Kantine Commissie de afgelopen jaren veelvuldig gediscussieerd over kantine "nieuwe stijl". En tijdens die discussies kwamen we tot de conclusie dat bij een meer dan 50% gevulde kantine je aan de lage tafels eigenlijk geen fatsoenlijk gesprek kunt voeren, behalve dan met degene die pal naast je zit.

Het gevolg: je zit op het puntje van je stoel om te communiceren met (lees: schreeuwen tegen) degene die tegenover je zit. En het wás al zo'n herrie in de kantine!!! En dan hebben we het nog niet eens over de avonden waar wat muziek ten gehore gebracht wordt. Dan ben je aan de lage tafels helemáál kansloos! Aan de andere kant: weg is weg en vooral degenen die op de rustigste momenten komen zullen die zitjes nog wel eens missen.
 
Maar ook: Als op een gemiddelde avond vanaf pakweg 21.30 de kantine volstroomt dan zie je dat over het algemeen eerst de Hoge Tafels en daarna pas de Lage Zitjes in gebruik worden genomen....dus kennelijk voorzien we.....neen we weten haast zeker dat we in een behoefte voorzien.

Vrijdag 24 september is keihard door de jongens van De Havenpoort gewerkt om alles op zijn plaats te krijgen........dank aan allen die zich hier voor ingezet hebben. Het overgrote deel van de oude stoelen is een tweede leven begonnen in het Wijkcentrum Corlaer, dus als je daar nog eens bloed gaat prikken dan denk je misschien wel dat je je tennisracket vergeten bent......Hennie van Dasselaar is er in ieder geval héél gelukkig mee!!
 
 
05-07-2009 - Jeugdclubkampioenschappen 2009

_DSC3022.jpg
 
Van 20 t/m 27 juni waren er de clubkampioenschappen van de jeugd. Er deden 35 jeugdleden mee en er werd gespeeld in zeven onderdelen. Iedereen zette zijn beste beentje voor. En dat was aan de kant goed te zien. Ouders, vrienden, vriendinnen en wij als jeugd commissie, stonden te genieten van de mooie partijen die gespeeld werden. Je ziet de jeugd echt met stappen vooruit gaan. Zelfs de oudere jeugd stond te kijken als ze een bal langs de lijn kregen die ze niet verwacht hadden van de jongere jeugd. Hiermee ook onze complimenten hoe de oudere jeugd met de jongere om ging. Er werden rally’s gemaakt en iedereen ging met een glimlach van de baan. De finales werden op de laatste dag gespeeld.
 
... Na een kleine regenpauze op de finaledag was het tijd voor de Eeuwige Jeugd. Iedereen dacht een normaal potje tennis te zien, maar opeens stonden daar een indiaan en iemand van The Village People op de baan. Er werden een paar ballen geslagen en het publiek stond te genieten. We willen hierbij Peet Verkleed (die feestkleding verhuurt en verkoopt) heel erg bedanken voor het sponsoren van de kleding.
 
 
03-12-2008 - Bladschoon door Thijs!

 
Het blad valt niet ver van de boom, maar met veel wind kunnen de banen er behoorlijk mee bedekt zijn! Gladheid en slechte afwatering zijn het gevolg. Maar gelukkig heeft TVSparta nog veel vrijwilligers die, als het nodig is, de handen, zonder dat het gezegd moet worden, flink uit de mouwen steken. Zo ook Thijs Gulliker die al meer dan 10 jaar zorgt voor het verwijderen van het blad, snoeien van de omliggende bomen enz. Naast zijn vele andere bezigheden, voelt hij het als een plicht dat een lid van de vereniging ook naast het tennissen je beste beentje voor te zetten. "Atijd werk genoeg hier", volgens Thijs, "kijk maar om je heen". Maar het moet wel gedaan worden...en dat wordt het! Met bladblazer en -zuiger er tegen aan, het is best een hoop werk voordat al het blad van de bomen weg is. "Soms help ik een handje...met de blazer op vollekracht door de bomen heen blazen, spielerij natuurlijk", zegt hij met een lach. Super Thijs!!!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk

KVK-nummer

40095200