Update aanleg padelbanen: We liggen op koers!

22 februari 2023


Het zal de meeste van jullie niet ontgaan zijn: de afgelopen weken is er heel wat gebeurd rondom de nieuwe padelbanen. Alle bomen zijn gekapt, het talud is van de aardbodem verdwenen, de grond is uitgegraven en de opslagcontainers die achter baan 3 stonden zijn onderweg naar een nieuwe locatie achter baan 6.

Daarnaast is een groot gedeelte van het terrein van de hondenvereniging van steenpuin voorzien, zodat de auto’s en hondenkarren niet meer in de blubber zakken. Dat, plus het realiseren van een aantal schaduwplekken en een nieuw toegangshek zijn onderdeel van de deal met de buren, met wie we goed kunnen opschieten.

Allerlei andere kleine en grotere werkzaamheden liggen nog in het verschiet of zijn inmiddels afgerond. Denk aan de aanleg van een waterleiding, elektriciteit en een internetkabel zodat we ook camera’s kunnen ophangen bij de padelbanen.

De komende dagen wordt gewerkt aan de fundering en het storten van de betonlaag. Na het uitharden van het beton kan gestart worden met de opbouw van de padelkooien.

Waar we eerst rekenden met een startdatum van 13 maart, liggen we inmiddels een kleine 2-3 weken voor op dat schema. Op dit moment denken we aan een ingebruikname van de padelbanen medio april. De puzzel valt mooi in elkaar, want we verwachten over een week ook de officiële documenten te ondertekenen bij de notaris voor het gebruiksrecht van de grond.

Het wordt tijdelijk wat winderig op baan 3 en 6, maar we krijgen er iets moois voor terug!

Tot slot: we zijn op zoek naar een aantal fanatieke leden die de nieuwe padelcommissie gaan vormen. Er ligt een waslijst klaar van zaken die georganiseerd moeten worden! Denk aan toernooien en competities, hoe een padelbaan te reserveren en mogelijk te verhuren, padelrackets- en ballen uitlenen, padelclinics en lesprogramma’s, extra openstellingen van de kantine, PR werkzaamheden, sponsoractiviteiten en uiteraard een openingsfeestje. Heb je interesse, dan horen we dat graag!

In de Algemene Ledenvergadering op donderdag 6 april wordt een toelichting gegeven over de voortgang van padel, de gemaakte kosten en hoe we deze nieuwe aanstekelijke sport kleur gaan geven aan ons tennispark. Alle banen zijn tijdens de vergadering gesloten.

Ongetwijfeld zal er zo nu en dan sprake zijn van enige overlast tijdens de bouw, maar we doen ons best om die tot het minimum te beperken. De 8 tennisbanen blijven sowieso bespeelbaar.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk

KVK-nummer

40095200