Tennissen, nu even niet (2)

03 april 2020

Afgelopen maandag werden we geconfronteerd met verdere maatregelen door onze regering. De maatregelen die eerst van toepassing waren tot 6 april blijven van kracht tot 28 april. Het is bijna onvoorstelbaar dat we niet dansend en zingend de straat op kunnen om de lente te vieren en onze tennisbanen te bevolken. Maar het is niet anders, we moeten er mee leren leven… Vooropgesteld hoop ik dat de toename van het aantal besmettingen tot stilstand komt en dat we ergens in de loop van het voorjaar weer enigszins ‘normaal’ naar buiten kunnen.

Dat alle sportclubs ‘op slot’ blijven tot 28 april betekent ook voor TV Sparta dat er tot die datum helaas niet op ons park wordt getennist. Net als de KNLTB is het bestuur van mening dat tennis bij uitstek een sport is die je op veilige afstand van elkaar kunt uitoefenen, maar volgen we het beleid van de overheid en het NOC*NSF en trekken we één lijn met alle andere sporten om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop en we verwachten dat jullie hiervoor begrip hebben.

We zitten natuurlijk niet stil!

Terwijl het clubhuis en de banen potje dicht zitten, wordt er achter de coulissen wel gewoon doorgewerkt. In de laatste week van maart hebben onze kunstgrasbanen een grondige onderhoudsbeurt gehad, zodat ze er pico bello bijliggen voor wanneer het sein ‘virus-meester’ klinkt. Als je nu langs ons park loopt (omdat je het even niet kon laten) zie je acht grote en twee kleine tapijtjes die erbij liggen als een pas geveegde ijsbaan of een geprepareerde skipiste. Doet dit pijn? Ja, want ook in het bestuur willen we maar één ding: de baan op!

Verder zijn er begin april nieuwe verwarmingsketels geplaatst en is de oude warmwaterboiler niet meer nodig. Uiteraard hebben we uitvoerig nagedacht over een warmtepomp om dus nu al van het gas af te gaan, maar we vonden de investering aan de hoge kant voor een systeem dat nog niet helemaal doorontwikkeld is en mogelijk vatbaar is voor kinderziektes.

Als je straks in de kantine komt vind je links naast de deur een tappunt voor ijskoud gefilterd water, waar je geheel gratis water uit kunt tappen. Bij voorkeur beperk je je tot de hoeveelheid van één glas en vul je je bidon of waterfles bij het gebruikelijke tappunt in de hal. Een geweldig idee van de Kantine Commissie, die de komende weken mogelijk ook van start gaat met een aantal aanpassingen in de keuken, die op het wensenlijstje van ons hapjesteam staan!

Set-back, maar niet relaxed…

Persoonlijk had ik echt een ‘set-back’ toen ik de datum van 1 juni hoorde en de eerstvolgende 69 dagen vlogen in een flits door me heen. Het afgelasten van evenementen en dikke volksfeesten, lege terrassen, lege voetbalstadions, de Olympische Spelen, Koningsdag en de Voorjaarscompetitie kwamen die dag voorbij. Inmiddels zijn we alweer 10 dagen verder, maar het went niet…

Korter geleden kwamen daar ook de Tour de France, het EK Voetbal en Wimbledon nog bij. Maar natuurlijk denk ik vooral ook aan ons eigen tenniscluppie. Tegelijkertijd hebben we allemaal oprechte zorgen over iedereen die op een veel vervelendere manier met het virus te maken heeft, of heeft gehad, of nog krijgt. De rillingen lopen je over de rug, toch?

Veel dank voor de vele hartverwarmende reacties op mijn eerste bericht van vorige week. Dat voelt heel goed en vooral betrokken! Het bestuur vindt het belangrijk om in contact te blijven met alle leden via de nieuwsbrief, op onze website en via Facebook. Vooral via dat laatste medium kun je natuurlijk ook reacties loslaten. Doe je er een verhaaltje of fotootje bij hoe jij je conditie op peil houdt?

De toernooien en de Voorjaarscompetitie

Tot 28 april zijn ook alle toernooien en competities afgelast. Hoe het daarna verder zal gaan is nog een groot vraagteken. Zoals eerder gezegd volgt de tennisbond de richtlijnen van de overheid en het NOC*NSF. In theorie (let wel en lees goed: in theorie!) kan de Voorjaarscompetitie nog starten op 9/10 mei en dan in zeven opeenvolgende weken worden afgewerkt. Er zijn alternatieven in de maak om eventueel te starten in het voorjaar en de competitie uit te spelen ná de zomervakantie of de gehele Voorjaarscompetitie te spelen na de zomervakantie.

Hoe dat dan allemaal moet met de activiteitenkalender van onze vereniging is natuurlijk de vraag. Ons Open Jeugdtoernooi, de Nijkerkse Kampioenschappen en de beschikbaarheid van alle spelers van een team; een hele opgave om het iedereen naar de zin te maken en te houden, want er zijn meer dan 200.000 tennissers die competitie spelen. We houden jullie op de hoogte, maar kijk gerust ook mee via de website van de KNLTB.

De Algemene Ledenvergadering van 9 april gaat niet door

Volgens de wet en de statuten van de vereniging zijn we verplicht om binnen een half jaar na het verenigingsboekjaar, dus uiterlijk 30 juni, een jaarvergadering uit te schrijven. De kans dat dat onder de huidige omstandigheden allemaal gaat lukken is dermate minimaal dat we hebben besloten om de vergadering later dit jaar te organiseren.

Er zijn mogelijkheden om ‘digitaal’ te vergaderen waarbij de leden gaan inbellen. Dat is nogal wat, en dat willen we dus niet. Omdat de tijdsdruk vooral bij het goedkeuren van de jaarcijfers ligt is er ook nog een mogelijkheid om de cijfers digitaal goed te laten keuren door de leden. De voorwaarde is dan dat ALLE leden reageren, dat is niet haalbaar en doen we dus ook niet. We stellen de vergadering daarom uit tot de nazomer of herfst. Heb je hier bezwaar tegen, dan horen we dat graag. Wat ons betreft is het een goede optie, want het voordeel is dat we jullie weer kunnen zien!

Tot slot: ‘Breaking News’

TV Sparta is een ijzersterk merk, want ondanks onze tennis-lockdown hebben zich aardig wat nieuwe leden aangemeld. Het doet bijna denken aan de oprichtingsjaren van TV Sparta. Op 16 april 1987 zagen we het levenslicht, maar we hadden geen banen en ook geen clubhuis. Pas in 1988 konden we een balletje slaan en was het met bijna 200 leden direct al dringen geblazen, in positieve zin!

Het ga jullie goed, blijf gezond, wees lief voor elkaar en Stay Safe!

Hartelijke groet, namens het bestuur,

Sibert van Leeuwen – Voorzitter TV Sparta

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk

KVK-nummer

40095200