Tennissen, nu even niet.

19 maart 2020


Beste leden van TV Sparta,

Laten we hopen dat het “even” zich beperkt tot een week of ….., ja zeg het maar. Ik denk dat niemand het nog weet. Wel is zeker dat de start van de KNLTB Voorjaarscompetitie voorlopig is uitgesteld naar mei. Persoonlijk heb ik bijzonder veel bewondering voor de besluitvorming tot nu toe. Helemaal goed doe je het toch nooit…

Niet zo’n moeilijk besluit
Dan nu TV Sparta… Afgelopen vrijdag 13 maart kwam het bestuur digitaal bij elkaar om al snel tot het besluit te komen dat de kantine per direct gesloten zou moeten worden. Niet dat er nou elke dag 100 man binnen zit (was het maar zo’n feest), maar omdat we als bestuur de verantwoording hebben om geen onnodige risico’s te nemen en al helemaal omdat we geen zin hadden om koppen te gaan tellen.

Mijn persoonlijke dilemma was dat ik er rekening mee hield dat er “zomaar” 30 man in het halletje op elkaar gepropt zou kunnen zitten, in afwachting van een vrije baan. Dat dilemma liet ik voor wat het was en bovendien werden we afgelopen zaterdag keihard geconfronteerd met maatregel 2: het volledige sportpark moest dicht! Andermaal werd er met spoed digitaal vergaderd en binnen 5 minuten zat er een hangslot op het hek. Einde oefening!

Maar toch … Voor mij en voor honderden anderen binnen TV Sparta levert een potje tennis veel nieuwe energie en inspiratie op. Kop in de wind, glijdend over het kunstgras, sprinten naar het net, dodelijke backhand, irritante slice of hoog opstuitende ballen met enorm veel spin. Niet dat ik het allemaal in huis heb, laat staan onder de knie, maar ik probeer het wel!

Tegelijkertijd houd ik focus op de banen naast mij. “Kijk een nieuw lid!” En dus: “Wie ben je? Waar kom je vandaan? En heb je voldoende aansluiting?” Om vervolgens weer bij de les te blijven en daarna weer snel afgeleid te zijn omdat iemand een peuk op het terras uittrapt of omdat baan 7 al een half uur klaar is met tennissen terwijl de lichten nog branden.

De moraal van dit verhaal: Ik mis jullie nu al, en we zijn pas 3 dagen onderweg …

Ik denk aan zeker 150 tot 200 oudere leden die normaliter met veel plezier overdag een balletje slaan en ik voel nu al zorgen over de dag van morgen. Als de situatie erg lang duurt, komen ze dan nog terug of hangen ze het racket en de schoenen aan de wilgen. Het zal toch niet? Nu al loop ik met het idee om extra trainingen voor de wat ouderen te faciliteren als deze tennis “lock-down” een paar maanden aanhoudt. Een professionele warming-up, langzaam de conditie weer opbouwen en de stramme spieren niet te snel belasten. Geloof me, ik hoor tot dezelfde groep dus alle tips & tricks zijn welkom. Uiteraard staan in mijn gedachten de soep en broodjes klaar…

Ik denk ook aan de vele Spartanen voor wie niet alleen het park en de banen, maar vooral ook De Catsburcht en het terras een tweede huiskamer zijn, waar sociale contacten worden onderhouden en nieuwe afspraakjes worden gemaakt, op of buiten ons park. Ik loop lang genoeg mee om zeker te weten dat TV Sparta die huiskamer is. Niet voor niets staat ons Jubilemboek ook vol met huiskamer anekdotes.

Ik denk ook aan het voltallige vrijwilligerscorps van onze vereniging. Veel activiteiten waren al in voorbereiding, sommige zijn dat nog steeds. Wat komt er van terecht, is het uitstel of wordt het afstel? Denk aan het traditionele Schooltennistoernooi, de Jeugd Clubkampioenschappen en de “Maak kennis met Tennis” activiteiten. Of aan de net gestarte Laddercompetitie op weg naar eeuwige roem. Geen idee wat er allemaal nog van terecht komt... Een lege kantine, de voorraden gaan misschien wel over de datum en het onkruid zal wel gewoon doorgroeien, maar het is niet verstandig om nu onderhoud te doen met een groepje vrijwilligers.

Algemene Ledenvergadering
Het bestuur heeft besloten om de ALV die in de agenda staat voor donderdag 9 april NIET door te laten gaan. De kans is zeer groot dat de overheidsmaatregelen op die dag nog steeds van kracht zijn en ook een aantal praktische zaken die voor de vergadering in voorbereiding waren zijn afgeblazen, denk bijvoorbeeld aan de bijeenkomst met de Kas Controle Commissie. Een nieuwe datum wordt later bekend.

In aanloop naar de ALV zouden er nieuwe bestuursleden door het bestuur worden voorgedragen. Als penningmeester is Adri van ‘t Veld al een aantal maanden actief als “interim”. Het bestuur gaat Ceciel Mannens voordragen als secretaris. Ceciel heeft al een bestuursvergadering meegemaakt en is super enthousiast om te starten en zal die taak ad-interim oppakken.

Dyonne Landman-Tijmense is gestart met het inwerken van Barbara van Amerongen, die voorzitter van de Jeugdcommissie wordt. Tot slot stelt het bestuur voor om ook de Ledenadministratie een bestuursfunctie te laten zijn. De Ledenadministratie wordt op dit moment gedaan door Ria Schreuders en Hans Balke.

Tot slot
Het zijn geen makkelijke tijden, het bestuur zet waar nodig de zeilen bij en houdt jullie zoveel mogelijk op de hoogte via de nieuwsbrief, website of Facebook. We mogen er met zijn allen trots op zijn dat onze vaste lasten zeer laag zijn: geen hypotheek of andere leningen en zo goed als stroom-neutraal. In de eerste week van april wordt er een splinternieuwe verwarmingsketel geleverd en komt de warmwaterboiler te vervangen zodat ook daar weer besparingen plaatsvinden op de langere termijn.

Mede namens het bestuur wens ik jullie het allerbeste: blijf gezond en doe voorzichtig! Ik hoop net als jullie dat we elkaar ergens dit voorjaar weer zullen treffen. In tennis-outfit of in je gewone kloffie, maar wel op De Catsburcht!

Hartelijke groet,

Sibert van Leeuwen – Voorzitter TV Sparta  

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk