Nieuwe ronde laddercompetitie

27 juni 2022


Tennis jij altijd met je vaste maatje(s) en lijkt het je leuk om ook een keer met of tegen anderen te tennissen? Doe dan mee aan de laddercompetitie! Op 4 juli start een nieuwe ronde, dus geef je snel op via de KNLTB MatchApp.

Voordelen van de laddercompetitie:

  • Je daagt clubleden uit die boven je staan, en speelt dus niet alleen tegen je vaste speelmaatje(s);

  • (Nieuwe) leden leren de club en andere leden makkelijker kennen;

  • Je kunt afspreken wanneer je wilt.

Wat is een tennisladder?

Door je aan te melden kom je op de tennisladder te staan. Het aantal treden hangt af van het aantal inschrijvers. De sterkste spelers beginnen onderaan, de zwakste bovenaan (bepaald door coördinator). Men mag iedereen uitdagen die links van hem staat. Mannen en vrouwen spelen door en tegen elkaar. Wanneer de uitdager wint, mag hij de plaats van de ander innemen. Staat men helemaal links in de rij, dan mag men alleen diegenen die rechts in de rij daarboven uitdagen. Hier is dus sprake van zowel een horizontale als een verticale verschuiving. Wint de uitdager dan wordt van plaats of trede  gewisseld met de uitgedaagde (1 op 1 haasje over). Verliest de uitdager dan verandert er niets in de stand. Win je vaak en sta je bovenaan de ladder dan verdien je eeuwige roem… tot je weer verliest! 

Geheel bovenaan is trede 1 (2 spelers), daaronder trede 2 (4 spelers), daaronder trede 3 (6 spelers) etc.

Trede

1

             

1

           

Trede

2

           

2

 

3

         

Trede

3

         

4

 

5

 

6

       

Trede

4

       

7

 

8

 

9

 

10

     

Trede

5

     

11

 

12

 

13

 

14

 

15

   

Trede

6

   

16

 

17

 

18

 

19

 

20

 

21

 

Trede

6

 

22

 

23

 

24

 

25

 

26

 

27

 

28

De laddercompetitie is in piramidevorm (wedstrijden winnen = hoger in de piramide)

Spelregels

Je mag niet 2x achter elkaar tegen dezelfde speler spelen (er moet een partij tussen zitten). De uitgedaagde moet binnen 3 weken een datum afspreken en de partij ook daadwerkelijk spelen (1x per jaar mag je een verhindering opgeven). In de zomervakantieperiode geldt een periode van 6 weken (i.p.v. 3 weken). Speel je niet binnen de periode met jouw uitdager dan verlies je die partij en wissel je positie met de uitdager in de piramide.

Direct na de wedstrijd worden datum, deelnemers, uitslag van de wedstrijd doorgegeven via KNLTB MatchApp. Komt een speler op de afgesproken datum niet opdagen, dan verliest dit team de wedstrijd. Na elke wedstrijd veranderen de posities in de piramide en dus ook wie je uit mag dagen. Daarom zal na elke wedstrijd direct een nieuwe stand op de KNLTB MatchApp worden gezet. Op basis van deze laatste stand moet worden uitgedaagd.

Er wordt gespeeld volgens KNLTB-regels om “2 gewonnen sets” met de derde set als super tiebreak. Je hangt gewoon een baan af en word je afgehangen moet je zelf opnieuw een nieuwe baan afhangen. Deelname is gratis en verplicht je verder tot niets behalve het spelen van jouw wedstrijden.

Met sportieve groet,

De T.C.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk

KVK-nummer

40095200