In memoriam: Jannie Ordeman

11 februari 2021


Op maandag 8 februari 2021 ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van

Jannie Ordeman

Jannie is van onschatbare waarde geweest voor onze vereniging.

Ze was medeverantwoordelijk voor het welslagen van het eerste TV Sparta Open Jeugdtoernooi in 2009, maar bij de meeste TV Sparta leden zal ze vooral herinnerd worden als Voorzitter van de Technische Commissie, een taak die ze van 2013 tot 2020 met verve vervulde.

Voor of achter de toernooitafel, maar ook tijdens vele weken van voorbereiding en uiteraard tijdens de finaledag en de prijsuitreikingen: ze was er altijd. Als deelnemers onverhoopt verhinderd waren en op het laatste moment een wedstrijd wilden verzetten, dan probeerde Jannie er samen met haar team het beste van te maken en zich te voegen naar de soms onmogelijke verzoeken van deelnemende spelers. Dat maakte haar geliefd bij iedereen, niet in de laatste plaats bij de vele bondsvertegenwoordigers die in haar periode bij TV Sparta langskwamen.

In de bestuurskamer was het altijd een feest om Jannie aan boord te hebben. Nooit te beroerd om buiten haar eigen commissie wat extra’s te doen, met een aanstekelijke lach en altijd een goed humeur. Een goede organisator, kartrekker, doorzetter.

Leden die haar op de baan als tegenstander zijn tegengekomen zullen op zijn minst een zware kluif aan haar gehad hebben. Ze gaf nooit op en waar de techniek ontbrak werd dat ruimschoots gecompenseerd door wilskracht en vechten voor elk punt. Speelde je aan haar kant, dan was verzaken niet aan de orde. Als je met Jannie speelde dan waren de afspraken overduidelijk: “De ballen waar ik niet bij kan zijn voor jou en alle andere ballen zijn voor mij”.

Het tekende haar dat ze na het voorzitterschap van de Technische Commissie en een korte pauze samen met haar echtegnoot Rene de Nieuwe Leden Commissie instapte. We zagen haar stralen tijdens die zomerse dag in september 2020 waar ze een 30-tal zomerchallengers het laatste zetje naar een lidmaatschap gaf.

Onze gedachten van medeleven gaan uit naar Rene, Bianca en Wesly, Timo en Nienke en verdere familie, waaronder haar zus Gerrie en zwager Hans.

Jannie laat een groot gat achter als mens, als een bijzonder graag geziene gast op de tennisbaan en in de kantine of het terras, maar vooral ook als toeschouwer bij wedstrijden van gezinsleden en trouwe tennisvrienden. En uiteraard als lid van de vele tennisgroepjes waar ze in zat: het donderdag dames competitieteam, de woensdagavond vrienden tennisgroep en haar donderdagavond groepje.

Namens het bestuur, bestuurscommissies en de Lief & Leed Commissie

Sibert van Leeuwen

Voorzitter TV Sparta

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk