Goed nieuws! We mogen weer de baan op!

09 mei 2020

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld. Ook volwassenen mogen vanaf maandag 11 mei weer buiten sporten onder een aantal voorwaarden, en dus ook tennissen. Iedereen staat vast te popelen om weer de baan op te gaan. In dit artikel lees je hoe we dit gaan organiseren op TV Sparta.

TV Sparta volgt de richtlijnen van de KNLTB om in de fase tot 1 juni vrij spelen door volwassenen van 19 jaar en ouder met 2 spelers per baan toe te staan, uitsluitend door vooraf een baan te reserveren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen. Indien de situatie het toelaat kan na 1 juni het vrij spelen worden uitgebreid naar 4 spelers per baan.

Vooraf reserveren verplicht!
Vanaf maandag 11 mei is het alleen toegestaan om op het park aanwezig te zijn met een reservering van een baan. Kom dus niet naar het park zonder dit vooraf te hebben doorgegeven aan het bestuur en een baan toegewezen te hebben gekregen.

Baanreserveringen zijn geldig voor 60 minuten, waarbij altijd gestart wordt op een heel uur. Dat wil zeggen: je kunt een baan reserveren van bijvoorbeeld 15.00 tot 16.00 uur of 20.00 tot 21.00 uur.

Hoe reserveer ik een baan?

 1. Stuur een mail naar [email protected] en vermeld daarbij de volgende gegevens:
  • De namen van beide spelers
  • Datum en tijdstip waarop je wilt komen tennissen
 2. Vervolgens ontvang je zo snel mogelijk een bevestiging van het bestuur of er een baan beschikbaar is op de tijd van jouw voorkeur. Indien dit niet het geval is zullen we aangeven welke tijdstippen nog wel beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat ons park iedere dag geopend is van 09.00 tot 22.00 uur. Sommige uren (19.00 tot 21.00) zijn erg populair, denk er daarom over na of je wellicht op een ander tijdstip kunt tennissen.
 3. Reserveringen kunnen maximaal een week van tevoren worden doorgegeven. Het is dus niet mogelijk om iedere week een ‘vast uurtje’ te plannen. Iedere reservering dient opnieuw te worden doorgegeven.
 4. Heb je een baan toegewezen gekregen, maar kun je onverhoopt toch niet komen? Laat dit dan zo snel mogelijk aan ons weten, zodat we andere leden blij kunnen maken.

Richtlijnen

 • De kantine, het terras en de kleedkamers zijn gesloten. Het clubhuis is alleen open voor gebruik van het toilet in noodgevallen.
 • Neem je eigen ballen mee om te tennissen en markeer deze.
 • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek. Houd er rekening mee dat het niet toegestaan is om jouw bidon te vullen in het clubhuis.
 • Neem je eigen ledenpas mee voor toegang tot het park.
 • Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.
 • Kom maximaal 10 minuten van te voren en blijf na afloop niet hangen, ga direct naar huis.
 • Verlaat je als laatste het park? Schakel dan alle baanverlichting uit.

Zie voor meer informatie en richtlijnen de Infographic onderaan deze pagina.

Jeugd
Voor jeugd t/m 18 jaar blijven de richtlijnen ongewijzigd en dient er altijd een toezichthouder op het park aanwezig te zijn. Dit geldt niet voor volwassenen. TV Sparta is open voor jeugd op:

 • Maandag van 15.00 tot 18.00 uur
 • Vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur

Ook voor jeugd geldt dat reserveringen verplicht zijn. Klik hier voor alle jeugdrichtlijnen.

Trainingen
Iedereen die zich heeft opgegeven ontvangt een mail van tennisschool NDO met aanvullende informatie over het hervatten van de trainingen.

Vragen
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected].

Namens het bestuur en de trainers wensen we iedereen weer veel tennisplezier!

Aanvullende richtlijnen tennis voor volwassenen.pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk