Gerard Tijmense uitgeroepen tot ERELID van TV Sparta

19 april 2019

In grote getalen kwamen de leden van TV Sparta gisteravond af op de Algemene Ledenvergadering van 2019. Het was namelijk niet zomaar een ledenvergadering, maar bovendien ook het moment van afscheid van Gerard Tijmense na 21 jaar trouwe dienst als bestuurslid. Onder het toeziend oog van familie en tennisvrienden werd door de meer dan 50 aanwezigen unaniem besloten om Gerard Tijmense met een staande ovatie en oorverdovend applaus uit te roepen tot Erelid van TV Sparta.

“Een lid van de vereniging uit het hardhout gesneden”, zo begon voorzitter Sibert van Leeuwen zijn bedankwoorden. Na 21 jaar actieve dienst als bestuurder, waarvan ongeveer de helft in de Technische Commissie en de helft in de Onderhouds Commissie, nam Gerard officieel afscheid van het bestuur. Hij bljift nog wel vrijwilliger binnen de Onderhouds Commissie en zal ongetwijfeld nog eens hand- en spandiensten verrichten binnen de Technische Commissie.

Het aantal keren dat Gerard naar park Watergoor is gegaan zijn werkelijk ontelbaar. Alleen op een dag dat hij niet in Nijkerk was, kwam hij niet bij TV Sparta. Duizenden en nog eens duizenden games schreef Gerard bij achter de toernooitafel en onder zijn bezielende leiding werden er heel wat tennistoernooien georganiseerd, de één nog succesvoller dan de ander. Daarnaast fungeerde hij jarenlang als Verenigingscompetitieleider en staan de oude Matchpoints vol met mooie verhalen.

Op een gegeven moment is Gerard ‘ad interim’ leiding gaan geven aan de Onderhouds Commissie. Alles wat op ons park aangepakt moest worden werd aangepakt, ook als Gerard niet helemaal zeker wist hoe een probleem op te lossen. Bestuur en leden van de vereniging moesten Gerard zelfs soms in bescherming nemen als hij weer diep in het riool zat te vroeten of te hoog in een boom klom. Slechts zelden werd een extern bedrijf ingeschakeld om klussen op te lossen. ‘Eerst zelf proberen’ was het motto van Gerard. Feitelijk werd Gerard daarmee mede verantwoordelijk voor de fantastische financiële situatie van de vereniging. Niet alleen nu, maar in alle jaren achter ons.

Als lid van het eerste uur, samen met Lida, Dimphy en Dyonne, werd TV Sparta een tweede huis voor Gerard. In een voor het gezin uiterst moeilijke periode bleven ze trouw aan de club en leden die Gerard niet of nauwelijks kenden merkten niet dat hij soms wat minder tijd had voor TV Sparta. Juist dat siert hem, want de afgelopen 21 jaar maakte Gerard vol zonder bla bla, zonder poespas, zonder klagen, mouwen opstropen en gewoon doen wat er gedaan moet worden. Met veel plezier en soms een gefronste wenkbrauw, maar alla. Gerard was een enorme inspirator voor de hele ploeg, nam altijd het voortouw en was bij allen heel geliefd.

In de bestuurskamer ging Gerard graag de discussie aan en stak zijn mening niet onder stoelen of banken. Voor de vereniging was hij een geweldige ambassadeur in alle opzichten. De lijst met taken en contacten van Gerard is ongekend lang: Ontvangst van buitenfirma’s, ondersteuning en aansturing van leveranciers van alarmsystemen, bouwbedrijven, loodgieters, tennisballenverkopers, bedrijven die gespecialiseerd waren in tennisbanen, oefenmuren, grondverzetting, elektra, zonnepanelen, led-verlichting, leveranciers en reparatiebedrijven van machines voor baan- en tuinonderhoud, noem het maar op …

Privé staat Gerard voor een mooie uitdaging. Na een korte ‘revisiebeurt’ en op weg naar de 75 lentes, gaat hij verhuizen naar een mooi appartement in de Doornsteeg. Dat betekent geen eigen tuin meer, en dus tijd over voor de tuin bij TV Sparta 😉…

Gerard, bedankt!

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk