Competities beƫindigd, vrij spelen en training blijft mogelijk

15 oktober 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Wat betekent dit voor TV Sparta?

  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen. De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer);
  • Vrij spelen kan alleen door vooraf online een baan te reserveren via de website of in de ClubApp;
  • De KNLTB Competitie 2020 is per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren;
  • Naast de kantine en het terras zijn nu ook douches en kleedkamers gesloten;
  • Kantinediensten komen te vervallen tot nader bericht.

Dubbelen is toegestaan

Dubbelen bij tennis is toegestaan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Zou je hier op willen letten?

  • Kom je 's avonds als laatste van de baan? Schakel dan de verlichting uit.
  • Verlaat je als laatste het park? Doof dan de lichten in het clubgebouw en sluit de deuren van de hal, ze vallen dan automatisch op slot als het alarm is ingeschakeld.
  • Het alarm is te allen tijde ingeschakeld als de kantine gesloten is.
  • Graag ook de loopdeur bij de fietsenstaling goed dicht trekken, deze valt niet altijd lekker in het slot.

Meer weten? Lees dan de uitgebreide info over de maatregelen in de sport op de site van de rijksoverheid of kijk bij de meestgestelde vragen op de website van de KNLTB.

Bedankt voor de medewerking en veel tennisplezier!

Met sportieve groet,

Bestuur TV Sparta

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk