Helden, heldinnen, hoosbuien en hapjes bij Kamphorst Open Voorjaarstoernooi 2019

13 maart 2019

De afgelopen 2 weken werd een meer dan 25 jaar lange traditie doorbroken: op de finaledag van het Kamphorst Open Voorjaarstoernooi bleef het terras leeg, trotseerden de deelnemers voor de zoveelste keer dit toernooi regen en wind, maar was er bij de prijsuitreiking een algemeen gevoel van “wat was het goed om er ook nu weer bij te zijn!”. Het toernooi kende met meer dan 200 deelnemers ook in 2019 weer een fantastisch deelnemersveld, afkomstig uit de wijde omgeving.

De weergoden waren niet alleen tijdens de finaledag slecht gehumeurd. Vrijwel alle avonden stond er een strakke wind, regende het regelmatig maar was er van afgelasting van wedstrijden geen sprake. Het slechte weer wordt door de vaste deelnemers voor lief genomen want “dat hoort nu eenmaal bij en is ook de charme van het vroege voorjaarstoernooi”. In het verleden moest er wel eens sneeuw geruimd worden en in 2018 vielen er 2 avonden uit vanwege een gevoelstemperatuur van min 20 graden. Dit jaar viel vooral donderdagavond 7 maart in de prijzen. Spelers die het die avond hadden volgehouden kregen een staande ovatie: zij hadden letterlijk 2 uur lang onder een waterval gestaan met ook nog eens een strakke windkracht 6 over de baan. Goed tennis was derhalve niet altijd mogelijk maar het plezier en de spanning bleken uiteindelijk de winnaars.

Tijdens de finaledag was het in de kantine zoals gebruikelijk warm en gezellig. Door de unieke architectuur van het TV Sparta clubhuis, waarbij supporters vanachter het glas zicht hebben op alle banen, konden veel wedstrijden toch gevolgd worden. Ondertussen renden kantinemedewerkers de benen uit het lijf en ook het hapjesteam, dat 14 dagen achter elkaar acte de presence gaf met een keur aan lekkere hapjes, maakte weer overuren. Deelnemers aan het toernooi roemen ieder jaar de variatie aan lekkere hapjes en het schaaltje met lekkernijen na afloop van de wedstrijd wordt “uniek” genoemd.

Een groot applaus was er na afloop ook voor de Technische Commissie van TV Sparta, voor de mannen van het baanonderhoud, voor de KNLTB, de Kantine Commissie, de sponsors en uiteraard de hoofdsponsor van de vereniging die tevens de naam van het toernooi draagt: Kamphorst Bouwservice B.V.

Alle winnaars zijn te bekijken via: https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=2E45A25B-B43F-4301-B699-00DCAFE633B2

Sibert van Leeuwen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk