Dubbelen mag weer!

21 mei 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdag 19 mei heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis en padel versneld te versoepelen. Dat betekent dat vanaf nu ook volwassenen weer mogen dubbelen! Vrij spelen is toegestaan met 4 spelers per baan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Het clubhuis en terras moeten volgens de overheidsmaatregelen die gelden voor sportkantines helaas nog gesloten blijven.

De gemeente heeft ons toestemming gegeven, dus we mogen vanaf vrijdag 22 mei weer dubbelen. Uiteraard blijven daarbij alle afspraken van kracht, dus ook het vooraf digitaal reserveren van een baan.

Vooraf reserveren verplicht!
Aanwezig zijn op het park is alleen toegestaan met een reservering van een baan. Kom dus niet naar het park zonder dit vooraf te hebben doorgegeven aan het bestuur en een baan toegewezen te hebben gekregen.

Baanreserveringen zijn geldig voor 60 minuten, waarbij altijd gestart wordt op een heel uur. Dat wil zeggen: je kunt een baan reserveren van bijvoorbeeld 15.00 tot 16.00 uur of 20.00 tot 21.00 uur.

Hoe reserveer ik een baan?

 1. Stuur een mail naar [email protected] en vermeld daarbij de volgende gegevens:
  • De namen van alle spelers
  • Datum en tijdstip waarop je wilt komen tennissen
 2. Vervolgens ontvang je zo snel mogelijk een bevestiging van het bestuur of er een baan beschikbaar is op de tijd van jouw voorkeur. Indien dit niet het geval is zullen we aangeven welke tijdstippen nog wel beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat ons park iedere dag geopend is van 09.00 tot 22.00 uur. Sommige uren (19.00 tot 21.00) zijn erg populair, denk er daarom over na of je wellicht op een ander tijdstip kunt tennissen.
 3. Reserveringen kunnen maximaal een week van tevoren worden doorgegeven. Het is dus niet mogelijk om iedere week een ‘vast uurtje’ te plannen. Iedere reservering dient opnieuw te worden doorgegeven.
 4. Heb je een baan toegewezen gekregen, maar kun je onverhoopt toch niet komen? Laat dit dan zo snel mogelijk aan ons weten, zodat we andere leden blij kunnen maken.
 5. Heb je al een reservering om te enkelen, maar wil je graag dubbelen nu dat mogelijk is? Laat dit dan aan ons weten en we passen de reservering voor je aan.

Richtlijnen

 • De kantine, het terras en de kleedkamers zijn gesloten. Het clubhuis is alleen open voor gebruik van het toilet in noodgevallen.
 • Neem je eigen ballen mee om te tennissen en markeer deze.
 • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.
 • Houd er rekening mee dat het niet toegestaan is om jouw bidon te vullen in het clubhuis.
 • Neem je eigen ledenpas mee voor toegang tot het park.
 • Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.
 • Kom maximaal 10 minuten van te voren en blijf na afloop niet hangen, ga direct naar huis.
 • Verlaat je als laatste het park? Schakel dan alle baanverlichting uit.

Zie voor meer informatie en richtlijnen de Infographic onderaan deze pagina.

Jeugd
Voor jeugd t/m 18 jaar blijven de richtlijnen ongewijzigd en dient er altijd een toezichthouder op het park aanwezig te zijn. Dit geldt niet voor volwassenen. TV Sparta is open voor jeugd op:

 • Maandag van 15.00 tot 18.00 uur
 • Vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur

Ook voor jeugd geldt dat reserveringen verplicht zijn. Klik hier voor alle jeugdrichtlijnen.

Vragen
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected].

Namens het bestuur en de trainers wensen we iedereen veel tennisplezier!  

Aanvullende richtlijnen tennis voor volwassenen.pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk