Clubkampioenschappen

 
De clubkampioenschappen. De naam zegt het al. Een intern toernooi, waarin je strijdt voor het hoogst haalbare, de eeuwige roem! Er wordt in alle disciplines en rankings gespeeld en juist daarom is het een enorm goede leerschool voor iedereen. Ben je nog maar net begonnen? Dan zijn de clubkampioenschappen uitermate geschikt om veel ervaring en kennis op te doen, en bovendien leer je ook andere leden van de vereniging kennen! Ben je al wat verder? Dan is het een geweldige uitdaging om eens te spelen tegen iemand met een hogere ranking, die je ongetwijfeld een moeilijke wedstrijd bezorgt en misschien wel van de baan mept. 
 
---
 
De clubkampioenschappen 2020 beginnen dit jaar in maart...
 

De Technische Commissie heeft een plan bedacht om de clubkampioenschappen een nieuw jasje te geven!

Ooit waren de clubkampioenschappen in Nederland Tennisland het hoogtepunt van het seizoen. Zo ook bij TV Sparta. Een deelnemersveld van ver boven de 200 was meer regel dan uitzondering en iedereen zette op zijn of haar niveau zijn beste beentje voor om te strijden voor eeuwige roem: clubkampioen, met fraaie bekers en voor bepaalde niveaus zelfs een wisselbeker die een jaar op de schoorsteen of naast het bed mocht staan.

De laatste jaren worden clubkampioenschappen vaker niet dan wel gespeeld, en bij een groot aantal verenigingen bestaan ze al decennia niet meer. Ook bij TV Sparta is het doek gevallen, gewoonweg vanwege het geringe aantal deelnemers om het toernooi de kleur te geven die het al die jaren verdiende. Aan de organisatie lag het niet…

Toernooien zijn in algemene zin minder populair dan vroeger. Met name wanneer aan de deelnemers wordt gevraagd de agenda gedurende 1 of 2 weken plus een finaleweekend vrij te houden. Dat is niet meer van deze tijd, zo blijkt al jaren. Ook de KNLTB heeft dit onderkend en is actief bezig om andere toernooivormen te ontwikkelen.

Onze Technische Commissie heeft het plan bedacht om de clubkampioenschappen nieuw leven in te blazen en over een groot aantal maanden uit te spreiden, volgens het principe Laddercompetitie. "Ladderen" gebeurde een halve eeuw geleden ook al, om door middel van het uitdagen van tegenspelers hoger op de sportieve tennisladder te belanden om eventueel bovenaan te eindigen.

In dit reglement kun je lezen wat de bedoeling is en hoe jullie met een grote mate van vrijheid (en dus blijheid) in de komende maanden tot en met 31 augustus tegenstanders kunnen uitdagen, van ongeveer je eigen niveau, om tot slot uitgenodigd te worden voor het grote finaleweekend op 5 en 6 september, waar vervolgens gestreden wordt om het clubkampioenschap!

Let op: aanmelden voor de eerste ladder kan tot en met 8 maart

---
 
Historie
Sinds jaar en dag wordt er door jong en oud gestreden voor de titel 'beste van de club'. Onderstaand vindt u alle foto's en kampioenen van de afgelopen jaren.
 
Foto's:
 
Uitslagen en winnaars:

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 245 1749

Bezoekadres

Watergoorweg 52
3861 MA Nijkerk