Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
12 sep. Vrijdagavond competitie HOT bij TV Sparta
12 sep. Corlaer College helemaal blij met TV Sparta!!
9 sep. Van Duinkerken Nieuwe Sponsor TV Sparta
7 sep. Eerste familietoernooi schot in de roos
22 aug. Van Duinkerken Nijkerkse Kampioenschappen
16 aug. Dankjewel avond vrijdag 11 november 2016
3 mei Schrijf snel in voor KNLTB Najaarscompetitie!!
7 maa. Bardiensten inzien 2016
22 jan. TV Sparta op weg naar verduurzaming
9 dec. Ledenwerfactie 2016-2017 van start
18 aug. Tennislessen NDO vanaf aug 2015
1 dec. Update "Instructie Verantwoord Alcohol Schenken"
6 dec. Verplichte Instructie Verantwoord Alcoholgebruik
3 maa. Sponsorlijst TV-Sparta 2015
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
IMG_3588.jpg
IMG_3586.jpg
IMG_3584.jpg
Meest recente foto's
Foto's familietoernooi geplaatst
 Gerrit van de Veen  Nieuws  65x gelezen

Je mist meer dan je meemaakt is een oud gezegde, helaas was dat ook op mij van toepassing! Maar goed twee weken vakantie waarbij alle warmte records werden gebroken was ook niet slecht! Gelukkig hebben we de foto's nog en wel gemaakt door Fabian Boot, Geerten Zoetelief en Jan van de Bunt. Dit gouden trio was goed voor 175 foto's die u kunt inzien in drie mappen in de fotogalerij... Wat een feest is dat geweest, mooie opkomst, mooi weer en lekker eten, alle Sparta ingrediënten waren dus aanwezig. Bravo voor de organisatie trouwens!! 

IMG_3248.jpg 

 

dinsdag 20 september 2016, 19:19 uur 0 reacties (reageer)
Van den Bor in Halve Finale Clubkampioenschappen
 Sibert van Leeuwen  Toernooien  152x gelezen

Het was al bijna middernacht toen Anton van den Bor bij een 5-4 stand in de tiebreak van de derde set de wedstrijd kon uitserveren, zoals dat in het tennisjargon heet. En dat deed hij. Zijn maatje Paul Kamphorst zal hem dankbaar geweest zijn, want deze HD 7 in Poule A kon op dat moment ook nog de andere kant op kantelen. Zoals zo vaak in de 7 (en de 6, maar dat terzijde) zag het in grote getalen toegestroomde publiek tijdens een zeer zwoele avond een wedstrijd die op het scherpst van het racket werd gestreden. Want als het duo René Ordeman / Erik van Arkel een dubbel in gaat dan weet je het wel: geen concessies, uiterst geconcentreerd en dus soms overgeconcentreerd, geweldige ralleys en buitengewoon sportief. Maar ook: fraai tennis afgewisseld met 'winners' en ook veel eigen fouten. Eigenlijk zo'n beetje het verhaal van de hele wedstrijd en van beide kanten. Als neutrale toeschouwer vond ik het uiteindelijk toch mooi dat Anton van den Bor aan de meest gelukkige kant stond. Anton tennist nog niet zo lang bij TV Sparta. Een jaar of 4 geleden ingestroomd via een ledenwerfactie, voor de vereniging was het doel veel leden te winnen en ze vooral te behouden. Mission completed!! Anton is wekelijks op de baan te vinden, heeft zichtbaar veel plezier in het spelletje en blijft nog jaren bij de vereniging hangen. Eindstand van de wedstrijd 3-6 7-5 7-6 en de laatste 2 klappen waren voor Anton. De volgende partij van Kamphorst / van den Bor is tegen het ijzersterke koppel Priem / van de Kamp. 

Sibert van Leeuwen

donderdag 15 september 2016, 07:03 uur 0 reacties (reageer)
Zomaar een woensdagmorgen in september
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  132x gelezen
Toen ik vanochtend bij de club wegreed voelde ik niet alleen het 25 graden september zonnetje, maar ook de figuurlijke warmte die hoort bij een trotse voorzitter van een vereniging waar bijna alles op rolletjes loopt. Ik zag niet alleen 6 volle banen met allemaal enthousiaste springlevende jongere ouderen van het vrouwelijk geslacht, ook zag ik de minibanen en banen 7 en 8 overspoeld door tientallen leerlingen van het Corlaer College. En ik hoorde van de jongere ouderen dat de jongeren de jongere ouderen totaal niet in de weg liepen. 'Tuurlijk niet' riep Lies Diemel toen zij om 09.30 uur haar balletje alweer geslagen had.....(lees verder)...
woensdag 14 september 2016, 10:11 uur 2 reacties (reageer)
Vrijdagavond competitie HOT bij TV Sparta
 Sibert van Leeuwen  Competitie  121x gelezen

De KNLTB Najaarscompetitie gaat vanaf komend weekend 16 september van start.

Een record aantal teams heeft zich dit najaar ingeschreven voor de vrijdagavond competitie en daar zijn we als vereniging enorm blij mee. Immers, zo heeft recent marketing-onderzoek uitgewezen, competitie spelers blijven aanzienlijk langer tennissen en lid van een tennisvereniging dan niet-competitiespelers.

Het bestuur heeft in overleg met de TC besloten dat op de vrijdagavonden

16 - 23 - 30 september en 7 - 14 - 21 - 28 oktober

het park vanaf 19.00 uur exclusief gereserveerd is voor de competitie.

Mede namens bestuur en TC

Sibert van Leeuwen

maandag 12 september 2016, 09:23 uur 0 reacties (reageer)


Corlaer College helemaal blij met TV Sparta!!
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  26x gelezen

Voor het 4e najaar op rij heeft het bestuur toestemming gegeven aan Sanne Berculo en haar gymles collega's van het Corlaer College om een aantal uurtjes in de week tennisles te geven aan de examenklassen van het Corlaer College. Het volledige schema zal binnenkort op het mededelingenbord hangen. 

Het bestuur heeft vastgesteld dat er op maandag, dinsdag en donderdag geen enkel beletsel zou moeten zijn omdat de statistieken uitwijzen dat er ruimte genoeg is op de tijden dat de leerlingen les krijgen. Op de woensdagmorgen is het het drukst en loopt het tussen 9.00 en 9.30 uur redelijk vol. Het Corlaer College is uiterlijk om 09.30 vertrokken. 

Nienke Kas zal samen met Sanne proberen om leerlingen van de school lid te maken van de vereniging. Dank vrijspelers voor jullie begrip; Sanne is heel bescheiden en mocht het ergens wringen spreek haar dan aan. Ze gebruikt de minibaantjes en bij voorkeur banen 7 en 8.

Sibert van Leeuwen

maandag 12 september 2016, 09:14 uur 0 reacties (reageer)
Van Duinkerken Nieuwe Sponsor TV Sparta
 Sibert van Leeuwen  Sponsoring  115x gelezen

Beste leden van TV Sparta,

Jarenlang is Van Den Ham Sports niet alleen de naamgever geweest van de Nijkerkse Kampioenschappen, de firma zelf is jarenlang 'hofleverancier' en sponsor geweest van onze vereniging. Daar hoort een Dankjewel bij met een Hoofdletter. 

Omdat veel van de activiteiten van Van Den Ham Sports zijn opgehouden te bestaan hebben bestuur en Sponsor Commissie besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe sponsor met een krachtige naam en een mooi product. Van Duinkerken Sport en Kamperen, eerder dit jaar neergestreken in Nijkerk, bleek al gauw een schot in de roos. Nieuwe naamgever voor het toernooi, een sterk merk, van alle markten thuis...(lees verder)....

 

 

vrijdag 9 september 2016, 22:58 uur 0 reacties (reageer)
Eerste familietoernooi schot in de roos
 Sibert van Leeuwen  Toernooien  150x gelezen

Zondag 4 september 2016 gaat de TV Sparta geschiedenisboeken in als de dag waarop 120 tennissers aan het eerste TV Sparta familietoernooi deelnamen. Maar liefst 60 koppels in combinaties van moeder en zoon, opa of oma met kleinzoon, kleindochter of achter-achterneefje, man en vrouw omdat de vrouw de man zo weinig ziet en ze eindelijk (!) een héle dag bij hem kan zijn.....neefje met nichtje, schoonzoon met dochter en enfin - alle combinaties die je maar kan verzinnen......(lees verder)


woensdag 7 september 2016, 20:30 uur 1 reactie (reageer)
Najaarskompetitie2016 indeling bekend
 Gerrit van de Veen  Competitie  129x gelezen

De KNLTB heeft het najaarscompetitieschema 2016 bekend gemaakt. In totaal hebben we 11 (!) senioren teams op de vrijdagavond en 4 jeugdteams op zondag. Door het grote aantal aanmeldingen op de vrijdag zullen er avonden zijn dat we met 6 (en soms met 5 of 4) teams tegelijkertijd op 1 avond thuis spelen. Dit betekent dat we ons op de drukke avonden aan een aantal regels zullen moeten gaan houden om e.e.a. op tijd afgerond te krijgen. De aanvoerders zullen hierover binnenkort verder geinformeerd worden. Daarnaast is het detail wedstrijdschema met hen gedeeld.

Voor wie zelf wil zoeken naar de indelingen kan de volgende link gebruiken:http://knltb.nl/tennissers/competitie/uitslagen--standen/ Bij het veld Competitie vul je dan "KNLTB Najaarscompetitie 2016" in en bij Verenigingsnummer "16139" (of Vereniging "T.V. Sparta"). Vervolgens vindt je alle competitieteams van TV Sparta en kun je de juiste selecteren. In de bijlage een lijst met aanvoerders die kan helpen om snel je eigen team te vinden aan de hand van het afdelingsnummer.

Groeten en succes Harrie Wintermans 

 

 Download bestanden
Team indeling naj-comp 2016 15 KB (67x opgehaald)
dinsdag 30 augustus 2016, 21:35 uur 0 reacties (reageer)
Van Duinkerken Nijkerkse Kampioenschappen
 Gerrit van de Veen  Toernooien  357x gelezen

Van zaterdag 1 oktober t/m zondag 9 oktober 2016 worden weer de Nijkerkse Kampioenschappen gehouden.

De Hoofdsponsor van dit toernooi is de firma Van Duinkerken Sport & Kamperen waarmee de vereniging een langdurige samenwerking is aangegaan. Over die samenwerking volgt binnenkort meer nieuws en en uiteraard zullen we hier ook in de lokale media uitvoerig aandacht besteden.

Het toernooi is voor leden van de verenigingen TV Weldam, NTC en TV Sparta EN voor ingezetenen van de gemeente Nijkerk mits ze lid zijn van de KNLTB.

Er wordt gespeeld in de HD, DD en GD niveau 3, 4, 5 en 6 open. Niveau 6 is er ook voor 35+.

Voor niveau 7 en 8 is er zowel 17+ als 35+.

Gebruik deze makkelijke link:

http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=3BF16E22-E593-489E-BCBB-921E5C8612C3

Inschrijven kan tot en met zondag 25 september via toernooi.nl.

Het inschrijfgeld bedraagt 9 euro per onderdeel en moet voldaan worden voor aanvang van de eerste wedstrijd via pin betaling bij TV Sparta.

We hopen weer op veel inschrijvingen voor dit leuke toernooi, dat al vele jaren door onze vereniging wordt georganiseerd.

 

 

 

 

maandag 22 augustus 2016, 21:04 uur 0 reacties (reageer)
Spartaantjes winnen prijzen bij NTC
 Sibert van Leeuwen  Jeugd  219x gelezen

De moeder van Diane Visser glunderde zaterdag 20 augustus van oor tot oor toen ze me 's ochtends vertelde dat Diane de finale zou spelen in de MD 11-17 met Mirte Wintermans. En Mirte's moeder had een behoorlijke blos op de wangen toen ik haar bij NTC tegenkwam vlak voor de finale begon. De zon scheen uitbundig, dat dan ook weer, maar ook ik zou apiestrots zijn als mijn kind een tennisfinale zou spelen.

Het werd voor mij een zaterdag waarin ik mij in 4 delen moest splitsen, van de "bakker en de slager" via Sparta Nijkerk en NTC naar Veensche Boys en tot slot nog ergens een dik feest. Maar ik was er heel even, bij NTC, gedurende een deel van de eerste set en tot mijn groot en ieders genoegen is de winst naar Diane en Mirte gegaan met 6-4 en 6-4 op het Centre Court!!!

Eerder die dag speelde Idris Mertoglu, TV Sparta's clubkampioen, zijn finalepartij in de E 10-12 en het zal spannend geweest zijn met de eindstand van 5-4 en 4-2. Ook zijn moeder zag er stralend uit!!!

Uiteraard kregen opa Henk en oma Gerda van Lars van Steeg nog een high-five van me want zij keken naar de verrichtingen van kleinzoon Lars (geen lid bij TV Sparta...) die op de finaledag de eerste prijs pakte in de JD 11-14 en de tweede prijs in de JE 11-14. Dat tennissen heeft Lars dus niet van een vreemde!

Gefeliciteerd Spartaantjes!!!

Sibert van Leeuwen

maandag 22 augustus 2016, 15:28 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Bardienst Overzicht
 Competitie
 Jeugd
 Lidmaatschap TV Sparta
 Matchpoints
 Nieuws
 Sponsoring
 Sponsorlijst
 Tennislessen
 Toernooien
 Tossen
 TV Sparta Headlines
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
29 September
 tossochtend

1 Oktober - 9 Oktober
 Van Duinkerken Nijkerkse Kampioenschappen

13 Oktober
 tossochtend

18 Oktober
 tossavond 1930

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren

Junioren
 Zondag Meisjes
 Zondag Gemengd
 Zondag Jongens