Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
22 jan. Nienke Kas nieuwe secretaris TV Sparta
22 jan. TV Sparta op weg naar verduurzaming
9 dec. Ledenwerfactie 2016-2017 van start
10 nov. TV Sparta gaat door met Ledenwerfakties
18 aug. Tennislessen NDO vanaf aug 2015
1 dec. Update "Instructie Verantwoord Alcohol Schenken"
6 dec. Verplichte Instructie Verantwoord Alcoholgebruik
3 maa. Sponsorlijst TV-Sparta 2015
Belangrijke KNLTB berichten
1 apr. Vernieuwd! MijnKNLTB app voor je smartphone
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
Gemengd dubbel 50 +(gew.)-------------------------
IMG_1155.JPG
IMG_1154.JPG
Meest recente foto's
Nienke Kas nieuwe secretaris TV Sparta
 Sibert van Leeuwen  TV Sparta Headlines  150x gelezen
Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 21 januari 2016 is NIENKE KAS benoemd tot secretaris van TV Sparta. Zij volgt HENRIETTE MULDER op.

De bijna 25-jarige Nienke is sinds haar vroegste jeugd lid van de vereniging. Telg uit een ├ęchte TV Sparta familie, dochter van Peter en Henriette, zus van Dennis Kas. De tennisprijzenkast bij de Kasjes moet uitpuilen van de tientallen prijzen die deze tenniscrack familie bij ekaar geslagen heeft.

Nienke zal voorlopig lid blijven van de Jeugd Commissie en hoopt met deze dubbelfunctie nog veel voor de jeugd te kunnen blijven doen. Daarnaast weet ze als geen ander wat er leeft bij de jeugd en bij haar eigen leeftijdsgenoten en hoopt een positieve bijdrage te leveren aan een verdere groei van jeugdspelers. Dat ze op het Corlaer College werkt is mooi meegenomen!!

De benoeming van Nienke werd tijdens de ledenvergadering met applaus begroet. Het bestuur wenst haar veel succes en vooral veel plezier tijdens haar bestuurslidmaatschap.

vrijdag 22 januari 2016, 16:10 uur 0 reacties (reageer)
TV Sparta op weg naar verduurzaming
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  43x gelezen
De Algemene Leden Vergadering van TV Sparta heeft donderdag 21 januari 2016 unaniem gekozen voor het verduurzamen van de vereniging. TV Sparta is de derde sportvereniging binnen de Nijkerkse gemeentegrenzen die werk maakt van verduurzaming en gaat in 2 grote stappen naar het verminderen van CO2 uitstoot. Een Projectgroep 'Duurzaamheid' heeft zich de afgelopen maanden vastgebeten in tal van mogelijkheden en varianten. Offertes van verschillende leveranciers zijn nauwkeurig bestudeerd en inmiddels is een keuze gemaakt. De subsidie aanvraag is op 4 januari ingediend. 

TV Sparta verwacht nog dit voorjaar alle 8 tennisbanen banen én alle lampen binnen en buiten de Catsburcht te voorzien van LED verlichting. In de keuken worden een aantal verouderde koel- en vrieskasten vervangen omdat blijkt dat zij te veel energie verbruiken.

In de loop van 2016, als de LED verlichting een aantal maanden in gebruik is, zal duidelijk worden hoeveel besparing in KWh de LED verlichting daadwerkelijk oplevert. Vervolgens zal de vereniging overgaan tot het installeren van zonnepanelen. Hoeveel dat er worden zal afhangen van de technische mogelijkheden en de resterende energie behoefte die de vereniging heeft.

Naar schatting is de terugverdientijd van de LED verlichting ongeveer 10 jaar. 

De vereniging is veel dank verschuldigd aan Henk van Steeg, Gerard Tijmense en Gerrit van de Veen, die veel tijd en energie hebben gestoken in het welslagen van dit project.

vrijdag 22 januari 2016, 15:23 uur 0 reacties (reageer)
Tennis bij winterse omstandigheden
 Gerrit van de Veen  TV Sparta Headlines  196x gelezen

zaterdag op zondag laagje sneeuw gevallen, vastgekoekt op de baan! 

Situatie zondag 17 en maandag 18 jan: BANEN ONBESPEELBAAR

Situatie dinsdag 19 -1: na vegen banen 4 , 5, 7 en 8 bespeelbaar. Nu: 1730u sneeuw en hagel buien alles weer wit, BERICHT TENNISLERAAR: onbespeelbaar dus: ALLE BANEN GESLOTEN VANAVOND

Wo 20-1 behalve baan 3 en 6 alles bespeelbaar

Do 21-1 als woensdag, vr 22-1 idem.

Vanaf Za 23-1 alle banen normaal bespeelbaar

 

Mocht er een beperkt aantal banen beschikbaar zijn, dan geldt een HALF UUR AFHANGEN!! . Bij dubbel dus maar met twee personen inzetten. Ook als u alleen op de baan mocht zijn!

Verschillende scenario's mogelijk: Bij vorst: Lekker spelen.
Bij  vorst en geen sneeuw op de banen kan er zonder problemen gesport worden op kunstgras tennisbanen. De vezel in de zand-ingestrooide kunstgrasvelden bij Sparta is op polyethyleen basis, deze kunststof is goed bestand tegen temperaturen tot -25 graden Celsius.
Het sportveld wordt door betreding bij vorst dus niet beschadigd.  De toplaag bij de zandgevulde banen wordt door de vorst wel hard, dit kan extra blessure gevaar voor de spelers opleveren. Door de vorst komt er een witte laag rijp over het kunstgras, de belijning op zand-ingestrooide systemen is dan zeer slecht zichtbaar.
Bij sneeuw:De sneeuw kan met een kunststof of houten sneeuwschuiver verwijderd worden. Het is raadzaam om de sneeuw in de uitlopen van het veld te laten liggen, want anders verdwijnt er teveel zand met de sneeuw. Als het later gaat dooien kan het zand weer terug geveegd en gesleept worden.
Er bestaat echter wel een grotere kans op blessures als de sneeuw niet helemaal goed is verwijderd. Bij het belopen van een besneeuwde oppervlakte kunnen ijsschollen ontstaan als gevolg van het inelkaar trappen van de sneeuw. Deze schollen ontdooien langzamer dan gewone sneeuw met de kans op blessures tot gevolg.
De sneeuw bestrijden met strooizout is niet verstandig. Bij bespeling kan het zoute water wat achter blijft opspatten en een prikkelend gevoel geven in de ogen van de spelers. Zout strooien op de uitlopen van het veld is mogelijk, het voorkomt later zelfs mos en algen groei. Als de vorst diep in de grond zit kan sneeuw niet met zout bestreden worden, het dooi water kan dan niet bij de drainage komen en het smeltwater blijft op de top van de baan of het veld en zorgt voor plasvorming.
Opdooi: Banen zijn gesloten
Bij opdooi gebeurt er het volgende. Na een langere periode van vorst is de ondergrond bevroren en vormt een dikke harde laag. Als de toplaag gaat dooien kan het smelt water van sneeuw en ijs niet wegzakken naar de drainage, het wordt tegengehouden door de bevroren onderlaag. De toplaag en een gedeelte van de lava fundering worden onstabiel door het vele water tussen de lava korrels. Het veld voelt bij betreding zacht en "sopperig" aan, door de onstabiele lava laag trapt u kleine deukjes in de fundering.
Daarnaast wordt tijdens de vorst de mat losgevroren van de lava fundering. Je kan het een beetje vergelijken met het ontstaan van ijs op openwater. Vaak zie je hier ook een luchtlaag onderzitten. Door het ontstaan van deze "open" ruimte, kan de lavakorrel zich makkelijk bewegen waardoor een ongelijke onderlaag kan onstaan. Als er volop gespeeld wordt op een in opdooi zijnde baan, bestaat er dus een reeele kans dat na de vorst periode de baan ongelijkheden ontstaan waardoor herstelwerkzaamheden nodig zijn.
Een opdooi periode is vaak van korte duur. Spelen op dat moment is niet toegestaan.

maandag 18 januari 2016, 08:59 uur 0 reacties (reageer)
Kamphorst Open 2016 NU inschrijven!
 Gerrit van de Veen  Toernooien  46x gelezen

Van 29 februari t/m 13 maart wordt traditiegetrouw dit eerste vroege voorjaarstoernooi gehouden. De inschrijving is open t/m 7 februari. Dus kom uit uw 'winter' slaap en por uw tennispartner op om met dit eerste toernooi in de regio mee te doen, een goede opwarmer voor de toernooien die meestal pas per april van start gaan. Bij ons dus gewoon de winter door tennissen, klaar als anderen nog moeten beginnen! Zie de poster voor de categorieën waarop uw kunt inschrijven. Dit kunt uw doen direct via onderstaande link:

http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=CF9A940D-DF0C-469D-B5EA-F642D8161801


Download bestanden
Kamphorst Open 2016 Poster 2.3 MB (81x opgehaald)
vrijdag 15 januari 2016, 15:26 uur 0 reacties (reageer)


Toss avonden ook bekend
 Gerrit van de Veen  Tossen  44x gelezen

Geurie Berlang heeft de volgende toss avonden op een rijtje gezet:

maandag 18 januari, dinsdag 16 februari, woensdag 16 maart en donderdag 21 april.

Aanvang steeds 1930, u komt toch allemaal?!

dinsdag 12 januari 2016, 16:17 uur 0 reacties (reageer)
Geweldig leuk en goed bezocht Nieuwjaarsbal
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  251x gelezen
Met groot genoegen kijk ik terug op de mooie opkomst bij het 5e achtereenvolgende Nieuwjaarsbal bij onze vereniging, met naar schatting een 40-50 tal enthousiaste tennissers en nog een 30-tal leden die "gewoon" en "als vanzelf" naar de Catsburcht getrokken werden omdat het nou eenmaal hun tweede thuis is (...). Verrassend was dit jaar ook weer het grote aantal jeugdspelers die met elkaar of samen met de ouderen zorgden voor een heel leuk sfeertje, zowel op de banen als na afloop in de kantine...(lees verder)
zondag 10 januari 2016, 11:18 uur 1 reactie (reageer)
Bestuursverkiezing TV Sparta
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  226x gelezen
Tijdens de Extra Algemene Leden Vergadering van 21 januari zal het bestuur
NIENKE KAS
voordragen als secretaris van de vereniging. 

De huidige secretaris

HENRIETTE MULDER

kan zich niet meer voor de volle 100% inzetten en zij heeft te kennen gegeven haar bestuurslidmaatschap te beëindigen. Het bestuur en de vereniging zijn haar veel dank verschuldigd voor het werk dat zij de afgelopen 3 jaar verricht heeft.

De agenda van de vergadering en de bijbehorende stukken liggen ter inzage in de Catsburcht

Bestuur TV Sparta

donderdag 7 januari 2016, 07:47 uur 0 reacties (reageer)
Toss ochtenden eerste halfjaar 2016
 Gerrit van de Veen  Tossen  163x gelezen
TOSS - OCHTENDEN
 Januari: 13 en 28; februari: 10 en 25; maart: 9 en 24 ; april: 7 en 20*; mei: 18; juni 8 en 23
 *20 April  is de 65 + Toss met gratis Lunch
De Toss is van 9 uur tot 11.30
Groeten Wil van ‘t Hof

woensdag 6 januari 2016, 14:56 uur 0 reacties (reageer)
Kennismakingstoernooi succes
 Gerrit van de Veen  Tossen  188x gelezen

Kennismakingstoernooi vrijdag 11 december 2015
Op vrijdag 11 december heeft de pas opgerichte Nieuwe Leden Commissie een Kennismakings toss avond gehouden. Via de aanplakbiljetten in de hal van de vereniging had de commissie duidelijk laten weten dat iedereen welkom is, dus ook oud-leden.
Ook werden er herinneringsmailtjes verstuurd aan een groot aantal leden die 2 jaar en minder jaar lang lid zijn van de vereniging.
Welnu, aanvankelijk was het die avond de 11e december ontstellend slecht weer, het water kwam echt met bakken uit de hemel. De organisatie maakte zich al druk zorgen over een tossavondje zonder enige opkomst.
Toch rondom de klok van zeven, werd de natte boel buiten  ineens een beetje minder nat.
Intussen kwam er al wat aanloop binnen druppelen. Ook waren er 2 jonge dames, nog maar zeer kort lid, die samen wilden gaan enkelen en geen notie van de toss-avond voor nieuwe leden hadden.
Op ons verzoek sloten deze 2 dames zich ook aan bij de groep, die inmiddels was aangegroeid tot ongeveer 20 personen.
Ook de Kamphorstjes gaven acte de presence, ook om een balletje mee te slaan, en Remco Bouwman wierp zich op als vrijwilliger en zorgde als actief barman voor de verzorging van inwendige mens, chapeau voor Remco!            LEES MEER...


zondag 27 december 2015, 16:31 uur 0 reacties (reageer)
EEN WARME KERSTGROET.....
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  199x gelezen

HET BESTUUR VAN TV SPARTA WENST ALLE LEDEN EN HUN DIERBAREN 

WARME GLOEDVOLLE INSPIRERENDE KERSTDAGEN TOE.....

EN OMDAT DE BANEN DIT JAAR NIET INGESNEEUWD ZIJN, WAT OP ZICH MISSCHIEN JAMMER IS, GAAN WE GEWOON DOOR MET TENNISSEN IN DE KERSTVAKANTIE.

VANZELFSPREKEND IS DE KANTINE OP DE MEESTE DAGEN GEWOON GEOPEND. 

TOT 9 JANUARI OP HET NIEUWJAARSBAL....!!!!_GVN4791.jpg

woensdag 23 december 2015, 13:23 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Bardienst Overzicht
 Competitie
 Jeugd
 Lidmaatschap TV Sparta
 Matchpoints
 Nieuws
 Sponsoring
 Sponsorlijst
 Tennislessen
 Toernooien
 Tossen
 TV Sparta Headlines
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
10 Februari
 toss ochtend

16 Februari
 toss avond

25 Februari
 toss ochtend

9 Maart
 toss ochtend

 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Donderdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Dames
 Zondag Gemengd

Junioren
 Zaterdag Gemengd
 Zondag Meisjes
 Zondag Gemengd