Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
1 jan. Kantinediensten overnemen 2017
26 nov. GRATIS naar Fortius Fysiotherapie voor alle leden
7 okt. Uitbreiding nieuwe leden commissie
9 sep. Van Duinkerken Nieuwe Sponsor TV Sparta
22 jan. TV Sparta op weg naar verduurzaming
1 dec. Update "Instructie Verantwoord Alcohol Schenken"
6 dec. Verplichte Instructie Verantwoord Alcoholgebruik
3 maa. Sponsorlijst TV-Sparta 2017
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
foto 2kl.jpg
foto 1kl.jpg
20170117_194102kl.jpg
Meest recente foto's
Kamphorst Open Voorjaarstoernooi van start
 Sibert van Leeuwen  Toernooien  85x gelezen

Jubilerend Kamphorst Open Voorjaars Toernooi opent tennis seizoen bij TV Sparta in Nijkerk (bron: De Stad Nijkerk Digitaal, lezersnieuws)

Voor de 25e keer op rij wordt bij TV Sparta in Nijkerk het 'Vroege Voorjaars Toernooi' gespeeld, een tennistoernooi in de buitenlucht dat de laatste jaren door het leven gaat als het Kamphorst Open Voorjaars Toernooi.Als je je oor te luisteren legt bij de al wat oudere leden van TV Sparta en je begint over 'vrogger' dan kom je steevast uit op fraaie anecdotes en sterke verhalen over het bijzondere Vroege Voorjaars Toernooi. Altijd gespeeld in de laatste week van februari en de eerste dagen van maart, doen de weergoden altijd waar ze zin in hebben. De anecdotes en sterke verhalen gaan niet alleen over gigantische regenbuien, er werd vrijwel ieder jaar wel eens gespeeld in een natte sneeuwbui en niet zelden kwam het voor dat er 's middags een dik pak sneeuw moest worden weggeveegd om 's avonds de banen op te kunnen gaan. Geweldige verhalen, bijna 'de Elfstedentocht in Sparta's tennisland'.

Maar als tegenhanger van al die winterse ellende kwam het volgens de verhalen net zo vaak voor dat het op het terras in-de-zon-uit-de-wind heerlijk toeven was.

Zonder uitzondering kan de toernooileiding rekenen op een geweldige belangstelling uit de regio en daarbuiten. Omdat TV Sparta op 8 'allweather banen' (met LED-verlichting) speelt kan het toernooi uiteindelijk altijd doorgaan en heeft het vooral ook aantrekkingskracht op tennissers die een aantal maanden binnen hebben gespeeld en zich willen voorbereiden op de KNLTB voorjaarscompetitie (lees verder...)


woensdag 22 februari 2017, 10:09 uur 0 reacties (reageer)
Veel nieuwe leden bij Toss avond
 Sibert van Leeuwen  Toernooien  100x gelezen

De Tossavond die woensdagavond 15 februari georganiseerd werd is ongelooflijk goed bezocht. Maar liefst 5 banen waren continu bezet en als de banen 3 en 6 geen last van opdooi hadden gehad, had Hennie Engel, de tossdame-van-dienst, het hele park wel kunnen vullen. Het was natuurlijk schitterend tennisweer, een aangenaam temperatuurtje en nagenoeg geen wind, dan weet menigeen het tennispark te vinden. Prettig om te zien dat een groot aantal nieuwe leden acte de présence gaf, allemaal enthousiastelingen die druk bezig zijn de tenniskennissenkring uit te breiden. Geweldig om te zien hoe ze samenklonterden met leden die TV Sparta al jaren als hun tweede huis beschouwen.

DE VOLGENDE TOSS-AVOND IS OP DONDERDAG 16 MAART.

ZEGT HET VOORT!!!!

zaterdag 18 februari 2017, 07:58 uur 0 reacties (reageer)
Never a dull moment bij TVSparta
 Gerrit van de Veen  Nieuws  144x gelezen
  • De korte winterstop die we met z'n allen hebben moeten ondergaan was niet het moment om maar even de winterslaap in te gaan... nee menigeen was in de weer om noodzakelijke klussen uit te voeren... en het zou mij niet verbazen als u de resultaten daarvan niet heeft opgemerkt! Dus even op een rijtje:
  • Er werden nieuwe koelkasten geplaatst!
  • Een lastige klus voor menigeen is het lakken van bar en tafels in de kantine! Deze lag er al vanaf vorig jaar maar nu in deze stille periode was het het moment om dit aan te pakken! In een paar uur tijd waren de bar en tafels geschuurd en opnieuw in de lak gezet! Ruud de Klerk, Sibert van Leeuwen, Gerard Tijmense, Bert Morren en Bert van de Molen tekenden hiervoor. Heeft u gevoeld hoe mooi ze geworden zijn? (Lees ver hieronder in 'lees meer'')

20170117_193409kl.jpg

 

woensdag 1 februari 2017, 21:26 uur 0 reacties (reageer)
NJ receptie klein maar gezellig
 Gerrit van de Veen  Nieuws  133x gelezen

Na een keer uitgesteld te zijn geweest vanwege het slechte weer, was het qua weer de 14e prima, echter... de banen waren zwaar aangevroren met gevallen sneeuw. Het toss gedeelte kon dus niet doorgaan jammer genoeg! Dus was de opkomst minder dan gehoopt, maar ook met een klein aantal oprjochte Spartanen is het goed een borrel drinken (er was genoeg)! Zeker als Wil, Jan en Joke de hapjes erbij verzorgen! Een nieuw jaar met oa het 25e Open Toernooi en 30 jaar TVSparta...

(Vincent maakte deze foto, natuurlijk was hij er ook!)

_GVN8287kl.jpg

woensdag 18 januari 2017, 10:33 uur 0 reacties (reageer)


Toss ochtenden eerste halfjaar
 Gerrit van de Veen  Tossen  118x gelezen
Wil van 't Hof heeft de toss ochtenden weer gepland voor de komende periode. :  wo 25 jan, do 9 febr, woe 22 febr, do 9 mrt, woe 29 mrt, do 13 apr, woe 26 apr incl gratis lunch voor 65>, woe 10 mei, woe 14 juni, do 29 juni, woe 12 juli
dinsdag 17 januari 2017, 17:46 uur 0 reacties (reageer)
Inschrijven voor Kamphorst Open kan nog
 Gerrit van de Veen  Toernooien  92x gelezen
Het 25e Vroege Voorjaars Toernooi genaamd Kamphorst Open 2017 wordt gehouden van 27-2 t/m 12-3.  De inschrijving nog mogelijk t/m zondag 5-2. Gebruikt u deze makkelijke link: https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=2698C33C-21F3-40BD-BBA3-1DD4D3A10593 Zie de poster hieronder.

Download bestanden
Kamphorst Open 2017 402 KB (103x opgehaald)
dinsdag 17 januari 2017, 11:52 uur 0 reacties (reageer)
Toss avonden GEWIJZIGD
 Gerrit van de Veen  Tossen  87x gelezen
Geuri Berlang heeft de volgende toss avonden aan ons doorgegeven: di 17-1, wo 15-2, do 16-3 en maandag 10/4. Aanvang 1930u, in principe vier banen hiervoor gereserveerd, tenzij meer of minder banen benodigd zijn.
maandag 9 januari 2017, 14:43 uur 0 reacties (reageer)
Kantinediensten overnemen 2017
 Gerrit van de Veen  Lidmaatschap TV Sparta  295x gelezen
Ab van Plaggenhoef heeft een nieuwe lijst samengesteld met leden die tegen betaling uw dienst willen overnemen altijd makkelijk als er geen vervanger voorhanden is, zie bijlage! (de namen staan ook te lezen onder: "over vereniging"/ historie vereniging (rechtsboven op de site) en dan onderaan de pagina.

Download bestanden
Bardiensten overnemen 2017 17 KB (195x opgehaald)
zondag 1 januari 2017, 15:06 uur 0 reacties (reageer)
Kerstgroet
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  144x gelezen
Namens het bestuur wens ik alle leden van TV Sparta een warm kerstfeest, een mooie rustige jaarwisseling en een spetterend begin van 2017.

Het jaar 2016 was "andermaal" een goed jaar voor TV Sparta. Helaas hebben we afscheid genomen van een behoorlijk aantal leden, maar de meesten van hen zijn door de voordeur naar buiten gegaan. Zij waren over het algemeen jarenlang lid en een aantal van hen heeft bijzonder veel voor de vereniging gedaan in het recente of verre verleden. "Even geen tijd, even wat anders, kom nog wel eens terug" stond er in een aantal gevallen op de afmelding. Tegelijkertijd is de aanwas aan de "onderkant" bemoedigend. Per saldo gaan we nauwelijks achteruit in het totale ledenbestand. Maar we moeten alert blijven en onze nieuwe aanwas een beetje pamperen en dus aandacht geven. Daar gaat de Nieuwe Leden Commissie voor zorgen maar zij kan dat natuurlijk niet alleen. Ik vraag hierbij aan alle leden die het klappen van de TV Sparta zweep kennen om oplettend te zijn en eraan mee te helpen dat nieuwe leden nieuwe maatjes vinden. Er zitten hele leuke tussen, dat heb ik al gezien!! Zij zijn door de voordeur naar binnen gehaald maar de achterdeur doen we op slot!!
 
Mijn persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar was de aanschaf en de installatie van de LED verlichting boven de banen en in de Catsburcht. Een duurzame vereniging, klaar voor de toekomst. Hopelijk kunnen we binnenkort ook starten met de aanschaf van zonnepanelen, het zou wat zijn!!

Onderstaande foto is genomen op de avond dat de verlichting officieel in gebruik is genomen, hij verdient zonder meer een plekje in de eregalerij.

Het jaar 2016 is weer omgevlogen. "Floep!!" weg is het weer. Dat geldt vooral voor onze leden die goed in hun vel zitten en voor wie het leven in betrekkelijk goede harmonie verloopt. Waar gezinsleven, werk, sport en spel mooi op elkaar zijn afgestemd. 

Voor een aantal van onze leden is die harmonie er niet. Vooral voor die groep steek ik een extra kaarsje aan en ik wens ze - mede namens het bestuur van de vereniging - toch mooie kerstdagen toe.

Tot volgend jaar!!! Hopelijk staat de Nieuwjaarstoss al in uw agenda, zaterdag 7 januari slaan we met zijn allen de kerst- en oudjaarspondjes van ons af.
 
Hartelijke groet, mede namens het bestuur van TV Sparta - Sibert van Leeuwen
foto 04.jpg 
 
 

woensdag 21 december 2016, 21:55 uur 0 reacties (reageer)
In Memoriam Martin Mooijekind
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  288x gelezen

Ons bereikte het droeve bericht dat in de leeftijd van 65 jaar is overleden 

 

                                                      MARTIN MOOIJEKIND

 

Martin is jarenlang lid geweest van onze vereniging en was tot hij ziek werd iedere vroege zondagmorgen op baan 7 te vinden.

In verband met zijn ziekte heeft Martin zijn lidmaatschap bij de vereniging in september 2016 opgezegd. 

Toen de vereniging in 2012 haar 25 jarig jubileum vierde en de feestcommissie het idee lanceerde om aan het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps een muzikale bijdrage te vragen bood Martin spontaan zijn diensten aan. Hij was maar liefst 22 jaar lid van het muziekgezelschap.

Wij wensen Martin's echtgenote, kinderen en kleinkinderen en verdere familie veel kracht toe in de komende tijd.

Namens de vereniging

Sibert van Leeuwen

Voorzitter TV Sparta

dinsdag 20 december 2016, 12:00 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Bardienst Overzicht
 Competitie
 Jeugd
 Lidmaatschap TV Sparta
 Matchpoints
 Nieuws
 Sponsoring
 Sponsorlijst
 Tennislessen
 Toernooien
 Tossen
 TV Sparta Headlines
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
27 Februari - 12 Maart
 25e Kamphorst Open beperkt vrij spelen

9 Maart
 Toss ochtend

16 Maart
 toss avond 1930u

22 Maart
 Schooltennistoernooi alle banen bezet middag

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren

Junioren
 Zondag Meisjes
 Zondag Gemengd
 Zondag Jongens