Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
7 jan. Tennis bij winterse omstandigheden
1 jan. Kantinediensten overnemen 2017
26 nov. GRATIS naar Fortius Fysiotherapie voor alle leden
7 okt. Uitbreiding nieuwe leden commissie
9 sep. Van Duinkerken Nieuwe Sponsor TV Sparta
7 maa. Bardiensten inzien 2016
22 jan. TV Sparta op weg naar verduurzaming
1 dec. Update "Instructie Verantwoord Alcohol Schenken"
6 dec. Verplichte Instructie Verantwoord Alcoholgebruik
3 maa. Sponsorlijst TV-Sparta 2015
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
IMG_1506kl.jpg
IMG_1505kl.jpg
IMG_1503kl.jpg
Meest recente foto's
Nieuwjaarsborrel zaterdag 14 januari 16.00 uur
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  95x gelezen

Beste Leden van TV Sparta,

Helaas zit Koning Winter ons ook deze week een beetje dwars en is het daarom onmogelijk om vandaag de Nieuwjaarstoss te organiseren. Het park ligt vredig ondergedompeld onder een verijsde sneeuwlaag en de banen zullen beschadigen als we deze laag met de sneeuwschuivers weghalen.

Om 16.00 uur hedenmiddag zal de kantine open zijn en zullen we met elkaar toasten op het nieuwe jaar, een jaar waarin weer veel staat te gebeuren, zoals de organisatie van de inmiddels 25e editie van TV Sparta's open voorjaarstoernooi (al enige jaren het Kamphorst Open Voorjaars Toernooi). 

Bestuur TV Sparta

zaterdag 14 januari 2017, 10:26 uur 0 reacties (reageer)
Toss avonden
 Gerrit van de Veen  Tossen  59x gelezen
Geuri Berlang heeft de volgende toss avonden aan ons doorgegeven: di 17-1, wo 15-2, do 16-3 en do 13-4. Aanvang 1930u, in principe vier banen hiervoor gereserveerd, tenzij meer of minder banen benodigd zijn.
maandag 9 januari 2017, 14:43 uur 0 reacties (reageer)
Tennis bij winterse omstandigheden
 Gerrit van de Veen  Nieuws  134x gelezen

Dinsdag 29 nov: afgelopen nacht behoorlijk gevroren: overdag dooi van aangerijpte mat. Voor banen 3 en 6 geldt dat deze door de schaduw glad blijven, oppassen is het devies! wo 30 nov zelfde situatie, temperatuur gaat stijgen dus..ma 5-12 banen 3 en 6 gesloten. Banen 1 en 2 kunnen door schaduw aan de oostzijde verraderlijk glad zijn.di 6-12 baan 3 is redelijk bespeelbaar, westzijde nog veel rijp daardoor lijnen aan die kant haast niet te zien. Baan 6 heeft een warme föhn nodig, onbespeelbaar. za 7-1 na sneeuw en ijzel banen onbespeelbaar, alle activiteiten mbt Nieuwjaarstoss zijn verplaatst naar 14 januari.VRIJDAG 13-1: BANEN ONBESPEELBAAR DOOR SNEEUW.

Zaterdag 14-1: alle banen gesloten ivm 3cm verijsde sneeuwlaag over de banen. Deze zit vast aan de ondergrond. Bij ruimen zal zwaar geschraapt moeten worden op de baan. Deze kan hierdoor beschadigden. Ruimen is dus niet aan de orde. Ivm komende kou inval valt het nog maar te bezien of komende week op de banen getennist kan worden... Nieuwjaarstoss vervalt, wel om 1600 bijeen voor gezellige borrel!

Zondag en maandag 15 en 16-1 zelfde situatie als boven BANEN GESLOTEN

Mocht er een beperkt aantal banen beschikbaar zijn, dan geldt een HALF UUR AFHANGEN!! . Bij dubbel dus maar met twee personen inzetten. Ook als u alleen op de baan mocht zijn!

Verschillende scenario's mogelijk:

Bij vorst: Lekker spelen.
Bij  vorst en geen sneeuw op de banen kan er zonder problemen gesport worden op kunstgras tennisbanen. De vezel in de zand-ingestrooide kunstgrasvelden bij Sparta is op polyethyleen basis, deze kunststof is goed bestand tegen temperaturen tot -25 graden Celsius.
Het sportveld wordt door betreding bij vorst dus niet beschadigd.  De toplaag bij de zand gevulde banen wordt door de vorst wel hard, dit kan extra blessure gevaar voor de spelers opleveren. Door de vorst komt er een witte laag rijp over het kunstgras, de belijning op zand-ingestrooide systemen is dan zeer slecht zichtbaar.
Bij sneeuw: Het is niet toegestaan om eigenhandig zonder medeweten en/of begeleiding van een lid van de Onderhoudscommissie of Bestuur eigenhandig de banen sneeuwvrij te maken. De sneeuw kan eventueel met een kunststof of houten sneeuwschuiver verwijderd worden. Het is raadzaam om de sneeuw in de uitlopen van het veld te laten liggen, want anders verdwijnt er teveel zand met de sneeuw. Als het later gaat dooien kan het zand weer terug geveegd en gesleept worden.
Er bestaat echter wel een grotere kans op blessures als de sneeuw niet helemaal goed is verwijderd. Bij het belopen van een besneeuwde oppervlakte kunnen ijsschollen ontstaan als gevolg van het in elkaar trappen van de sneeuw. Deze schollen ontdooien langzamer dan gewone sneeuw met de kans op blessures tot gevolg.
De sneeuw bestrijden met strooizout is niet verstandig. Bij bespeling kan het zoute water wat achter blijft opspatten en een prikkelend gevoel geven in de ogen van de spelers. Zout strooien op de uitlopen van het veld is mogelijk, het voorkomt later zelfs mos en algen groei. Als de vorst diep in de grond zit kan sneeuw niet met zout bestreden worden, het dooi water kan dan niet bij de drainage komen en het smeltwater blijft op de top van de baan of het veld en zorgt voor plasvorming.
Opdooi: Banen zijn gesloten
Bij opdooi gebeurt er het volgende. Na een langere periode van vorst is de ondergrond bevroren en vormt een dikke harde laag. Als de toplaag gaat dooien kan het smelt water van sneeuw en ijs niet wegzakken naar de drainage, het wordt tegengehouden door de bevroren onderlaag. De toplaag en een gedeelte van de lava fundering worden onstabiel door het vele water tussen de lava korrels. Het veld voelt bij betreding zacht en "sopperig" aan, door de onstabiele lava laag trapt u kleine deukjes in de fundering.
Daarnaast wordt tijdens de vorst de mat los gevroren van de lava fundering. Je kan het een beetje vergelijken met het ontstaan van ijs op openwater. Vaak zie je hier ook een luchtlaag onder zitten. Door het ontstaan van deze "open" ruimte, kan de lavakorrel zich makkelijk bewegen waardoor een ongelijke onderlaag kan ontstaan. Als er volop gespeeld wordt op een in opdooi zijnde baan, bestaat er dus een reële kans dat na de vorst periode de baan ongelijkheden ontstaan waardoor herstelwerkzaamheden nodig zijn.
Een opdooi periode is vaak van korte duur. Spelen op dat moment is niet toegestaan.

zaterdag 7 januari 2017, 09:54 uur 0 reacties (reageer)
Kantinediensten overnemen 2017
 Gerrit van de Veen  Lidmaatschap TV Sparta  231x gelezen
Ab van Plaggenhoef heeft een nieuwe lijst samengesteld met leden die tegen betaling uw dienst willen overnemen altijd makkelijk als er geen vervanger voorhanden is, zie bijlage! (de namen staan ook te lezen onder: "over vereniging"/ historie vereniging (rechtsboven op de site) en dan onderaan de pagina.

Download bestanden
Bardiensten overnemen 2017 17 KB (118x opgehaald)
zondag 1 januari 2017, 15:06 uur 0 reacties (reageer)


Kerstgroet
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  127x gelezen
Namens het bestuur wens ik alle leden van TV Sparta een warm kerstfeest, een mooie rustige jaarwisseling en een spetterend begin van 2017.

Het jaar 2016 was "andermaal" een goed jaar voor TV Sparta. Helaas hebben we afscheid genomen van een behoorlijk aantal leden, maar de meesten van hen zijn door de voordeur naar buiten gegaan. Zij waren over het algemeen jarenlang lid en een aantal van hen heeft bijzonder veel voor de vereniging gedaan in het recente of verre verleden. "Even geen tijd, even wat anders, kom nog wel eens terug" stond er in een aantal gevallen op de afmelding. Tegelijkertijd is de aanwas aan de "onderkant" bemoedigend. Per saldo gaan we nauwelijks achteruit in het totale ledenbestand. Maar we moeten alert blijven en onze nieuwe aanwas een beetje pamperen en dus aandacht geven. Daar gaat de Nieuwe Leden Commissie voor zorgen maar zij kan dat natuurlijk niet alleen. Ik vraag hierbij aan alle leden die het klappen van de TV Sparta zweep kennen om oplettend te zijn en eraan mee te helpen dat nieuwe leden nieuwe maatjes vinden. Er zitten hele leuke tussen, dat heb ik al gezien!! Zij zijn door de voordeur naar binnen gehaald maar de achterdeur doen we op slot!!
 
Mijn persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar was de aanschaf en de installatie van de LED verlichting boven de banen en in de Catsburcht. Een duurzame vereniging, klaar voor de toekomst. Hopelijk kunnen we binnenkort ook starten met de aanschaf van zonnepanelen, het zou wat zijn!!

Onderstaande foto is genomen op de avond dat de verlichting officieel in gebruik is genomen, hij verdient zonder meer een plekje in de eregalerij.

Het jaar 2016 is weer omgevlogen. "Floep!!" weg is het weer. Dat geldt vooral voor onze leden die goed in hun vel zitten en voor wie het leven in betrekkelijk goede harmonie verloopt. Waar gezinsleven, werk, sport en spel mooi op elkaar zijn afgestemd. 

Voor een aantal van onze leden is die harmonie er niet. Vooral voor die groep steek ik een extra kaarsje aan en ik wens ze - mede namens het bestuur van de vereniging - toch mooie kerstdagen toe.

Tot volgend jaar!!! Hopelijk staat de Nieuwjaarstoss al in uw agenda, zaterdag 7 januari slaan we met zijn allen de kerst- en oudjaarspondjes van ons af.
 
Hartelijke groet, mede namens het bestuur van TV Sparta - Sibert van Leeuwen
foto 04.jpg 
 
 

woensdag 21 december 2016, 21:55 uur 0 reacties (reageer)
In Memoriam Martin Mooijekind
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  211x gelezen

Ons bereikte het droeve bericht dat in de leeftijd van 65 jaar is overleden 

 

                                                      MARTIN MOOIJEKIND

 

Martin is jarenlang lid geweest van onze vereniging en was tot hij ziek werd iedere vroege zondagmorgen op baan 7 te vinden.

In verband met zijn ziekte heeft Martin zijn lidmaatschap bij de vereniging in september 2016 opgezegd. 

Toen de vereniging in 2012 haar 25 jarig jubileum vierde en de feestcommissie het idee lanceerde om aan het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps een muzikale bijdrage te vragen bood Martin spontaan zijn diensten aan. Hij was maar liefst 22 jaar lid van het muziekgezelschap.

Wij wensen Martin's echtgenote, kinderen en kleinkinderen en verdere familie veel kracht toe in de komende tijd.

Namens de vereniging

Sibert van Leeuwen

Voorzitter TV Sparta

dinsdag 20 december 2016, 12:00 uur 0 reacties (reageer)
Sintertoss een succes!
 Gerrit van de Veen  Tossen  206x gelezen
'Sinterklaas blijft toch in Nederland' Vrijdagavond 9 december rond de klok van 8 uur kwamen zo'n 17 tennissers en een verdwaalde rugbyspeler bijeen om de sint, twee pieten en één aspirant piet uit te zwaaien naar Spanje, Turkije of waar hij dan ook zijn woning heeft dezer dagen. In eerste instantie om beginnende tennissers de mogelijkheid te bieden Sinterklaas eens in het echt te zien en tweedens om samen met de harde kern van de club de rackets te kruisen en elkaar zo wat beter te leren kennen. Helaas was Sinterklaas niet aanwezig. P.A. Piet gaf aan dat de sint niet door de douane was gekomen en ter plekke is aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Blijkbaar waren er twijfels over de ware herkomst van de sint en zijn pieten, zijn er geen invoerrechten betaald over de cadeaus die ze hebben meegenomen vanuit een 'niet EU-land' en bleek in de vertrekhal onverhoopt een pakje te zijn vergeten door één van de pieten. Achtergelaten bagage, al dan niet mooi verpakt, blijkt een gevoelig onderwerp te zijn voor de Marechaussee tegenwoordig. Bij elkaar voldoende redenen om de goedheiligman aan te houden en zo snel mogelijk voor te leiden aan de rechter-commissaris. (lees meer>>)

IMG_1501kl.jpg 

 


maandag 19 december 2016, 19:42 uur 0 reacties (reageer)
GRATIS naar Fortius Fysiotherapie voor alle leden
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  98x gelezen

Beste Leden van TV Sparta

TV Sparta en Fortius Fysiotherapie zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Alle leden van TV Sparta kunnen vanaf heden zonder kosten gebruik maken van het sportspreekuur en een eventuele sportblessure vakkundig laten beoordelen.

Alle benodigde informatie vindt u in de bijlage hieronder!

TV Sparta en Fortius Fysiotherapie streven naar een langdurige en vruchtbare samenwerking!!


Download bestanden
Fortius 395 KB (257x opgehaald)
zaterdag 26 november 2016, 07:15 uur 0 reacties (reageer)
Kampioenen bij Najaarscompetitie!!
 Gerrit van de Veen  Competitie  245x gelezen
De najaarscompetitie 2016 was opvallend te noemen. Allereerst vanwege de ongewone drukte op de vrijdagavond. Deze avond lijkt een nieuwe hype te worden onder competitietennissend Sparta. De afgelopen jaren groeide de belangstelling voor deze tennisavond wel een beetje, maar schijnbaar wilde iedereen zelf ervaren of het echt zo leuk was als de verhalen deden vermoeden. Maar liefst 11 teams gaven zich dit keer op om op vrijdagavond de tennisstrijd aan te gaan met tegenstanders (en soms zichzelf). En ondanks dat de drukte af en toe wat (korte) wachttijden en een enkele late avondpartij betekende (een paar keer werd de 23:00 grens overschreden), verliepen de avonden voorspoedig en bovenal gezellig! Een groot compliment aan de teams die zich keurig hielden aan het snel opgestelde baanschema en het bijbehorende “niet treuzelen, maar doorwerken”, en die er gezamenlijk voor zorgden dat hongerige en dorstige kelen tijdig werden voorzien van een gewenste versnapering. Ook op de zondagen was er competitietennis te zien bij Sparta. Onder regelmatig grote belangstelling speelde de jeugd hun competitie op deze dag. Fanatiek werd gestreden voor iedere bal en dat leverde mooie partijen op met vaak goed tennis! (klik op 'lees meer' voor nog meer nieuws)

 

GD 11-17 kampioen naj comp03kl.jpg


woensdag 16 november 2016, 10:36 uur 1 reactie (reageer)
Toss-ochtend voor 65-plussers 26 oktober
 Sibert van Leeuwen  Toernooien  286x gelezen

Op WOENSDAG 26 OKTOBER organiseert TV Sparta weer een special Toss-ochtend voor de 65-plussers van de vereniging. Reserveren hoeft niet, U loopt "gewoon" naar binnen vanaf 09.30 uur en om 10.00 uur beginnen de wedstrijden. Rond het middaguur wordt u een heerlijk buffet aangeboden, geheel gratis. Nodigt u VOORAL ook uw tennismaatjes van vroeger uit die om uiteenlopende redenen niet meer tennissen. Gewoon voor de gezelligheid, een kopje koffie met wat lekkers, een gezellig praatje en een broodje tussen de middag. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!!

Tot woensdag de 26e!! aanvulling redactie: alle ingrediënten waren weer aanwezig die ochtend, 50 deelnemers waaronder diverse 'meekomers'en prachtig weer, hier moeten we beslist mee doorgaan!

P1060146-kl.jpg

 

maandag 24 oktober 2016, 15:56 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Bardienst Overzicht
 Competitie
 Jeugd
 Lidmaatschap TV Sparta
 Matchpoints
 Nieuws
 Sponsoring
 Sponsorlijst
 Tennislessen
 Toernooien
 Tossen
 TV Sparta Headlines
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
17 Januari
 Toss avond 1930u

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren

Junioren
 Zondag Meisjes
 Zondag Gemengd
 Zondag Jongens